Фестивалски хитови на "Синеманији"

Бројни филмскa остварења која су обележила три најзначајнија фестивала стижу крајем месеца пред београдску и новосадску публику. У Магазину Интернет портала РТС-а већ је било речи о филмовима који ће бити приказани на „Синеманији", што ће се наставити и у наредном периоду.

Готово две деценије филмска ревија „Синеманија" премијерно најављује предстојећу биоскопску сезону са избором најатрактивнијих хитова и квалитетних остварења која потписују познати аутори.

Како је најављено, последњих дана октобра, у београдском Центру „Сава" и новосадском „Спенсу", почеће представљање чак 24 премијерна наслова.

Доследна формули прворазредне филмске атракције, 17. „Синеманија" акценат ставља на избор хитова који су обележили три најзначајнија фестивала.

Са овогодишњег Берлинала гледаћемо типично амерички јужњачки трилер у режији француског класика Бертрана Тавернијеа „У измаглици" у којем играју Томи Ли Џоунс и Џон Гудман познат пре свега по комедијама.

У улози негативца, како сам каже, Џон Гудман се осећао као да глуми себе.

„Пустио сам душу на слободу и осећам се сјајно. Па забавно је бити зликовац", објаснио је Гудман.

Из Кана стиже ново Алмодоварово дело у маниру филм ноара педесетих година прошлог века „Прекинути загрљаји" са Пенелопе Круз.

Из Венеције долазе ангажовани документарац истраживача Мајкла Мура „Капитализам: Љубавна прича" о узроцима светске финансијске кризе као и „Бариа: Капија ветрова".

Најскупљи италијански филм свих времена, спектакл о прохујалим временима, ово остварење је и национални кандидат за Оскара.

Са Мостре је одабран и „Доушник!", још један филм Стивена Содерберга који претреса америчку прошлост са Метом Дејмоном.

За љубитеље акције, научне фантастике, специјалних ефеката и хорора ту је екранизација истоименог стрипа „Сурогати" у којој Брус Вилис по ко зна који пут спасава свет као и футуристичка комедија „Добродошли у Зомбиленд".

Организатори су за сам почетак „Синеманије" најавили концертни документарац о краљу попа Мајклу Џексону у режији Кенија Оргате за који је већина сцена снимана током јуна ове године у Лос Анђелесу и Инглвуду где се славни музичар припремао за серију од 50 узастопних концерата у лондонској „О2" арени.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи