Контрола друштва кроз видео игру

Филм "Gamer" дешава се у будућности, где уз помоћ чипова у мозгу сиромашни постају невољни учесници у видео играма, које је осмислио зли богаташ Кен Касл. Један од њих покушаће све да би се отргао контроли и вратио породици. Премијера у Србији је 31. октобра.

Радња научно-фантастичног филма са елементима трилера и акције, "Gamer", смештена је у 2034. годину.

Светом, приказаном у филму, доминира дијаболични милијардер Кен Касл (Мајкл Ц. Хол), који располаже технологијом за контролу ума.

Друштво је оштро подељено на две групе: богате и сиромашне.

Они богатији плаћају Каслу, да би контролисали сиромашне преко две савремене видео игре, смештене у виртуалној реалности.

Прва се зове "Друштво" и то је нека врста изопачене варијације на игру "The Sims", где играчи контролишу праве људе помоћу чипова, уграђених у мозак.

Несрећа је што су многи од играча перверзњаци, тако да није изненађење што су људи које контролишу приморани да против воље учествују у бизарним сексуалним чиновима.

Друга видео игра се зове "Убице", где се контролишу осуђене убице, које се у бруталним борбама боре до смрти.

Њима је обећана слобода, уколико преживе 30 крвавих мечева.

Неправедно осуђен и раздвојен од породице

Главни протагониста филма Кејбл (Џерард Батлер) је невољни "учесник" "Убица".

Он је изузетно популаран, јер су га милиони људи гледали у 27 смртоносних борби, колико је успео да победи и преживи.

Захвалност за победе Кејбл дугује седамнаестогодишњем Сајмону (Логан Лерман), богатом тинејџеру који га контролише из удобне фотеље.

Иако га само три победе деле од слободе, неправедно осуђени Кејбл највише жели да поврати контролу над својим умом, како би спрао љагу са имена и осветио се Каслу.

Такође, он жели да поново окупи породицу, супругу Енџи (Амбер Валета) и ћерку Дилију (Бригид Флеминг).

Наравно, ти циљеви су врло тешко оствариви, поготово зато што је његова прелепа жена сексуална робиња у игри "Друштво".

Њу је купио лик, којег глуми Ремзи Мур, да би испуњавала његове фантазије.

Срећом, Кејбл ће имати помоћ илегалног покрета отпора, предвођеног Хјуманз Брадером (Крис "Лудакрис" Бриџис), хакером којег поштују "на улици". Он покушава да "пробуди" становништво и да их покрене на отпор.

У филму глуми и Кира Сеџвик, која игра улогу Ђине Паркер Смит, водитељке сензационалистичке ТВ емисије.

"Gamer" је заснован на интигрантној замисли друштва и великом броју специјалних ефеката, то је прича која упозорава на будућност у којој би машине контролисале људе.

Сценарио и режију овог остварења је потписао двојац Марк Невелдин и Брајан Тејлор, који су познати по акционом трилеру "Cranck", са Џејсоном Стејтамом у главној улози.

"Gamer" се у свету приказује од 16. септембра, а у Србији ће у склопу "Синеманије" бити премијерно приказан 31. октобра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи