Читај ми!

„Поред мене“ премијерно у Пули

Нови филм српског редитеља Стевана Филиповића „Поред мене“ светску премијеру имаће 20. јула на 62. Филмском фестивалу у Пули. Из „кухиње“ аутора „Шишања“ и „Шејтановог ратника“ стиже прича о ноћи која ће заувек променити животе, ставове и размишљања професорке историје и њених ученика.

Фестивал у Пули ове године одржава се од 18. до 25. јула, а отварење Поред мене биће приказано 20. јула у оквиру такмичарског међународног програма, заједно са до сада награђеним остварењима са фестивала у Кану, Карловим Варима, Берлину, наводи се у саопштењу дистрибутерске куће „Тарамaунт филм“.

Домаћој публици филм ће премијерно бити приказан 23. септембра у Великој дворани Центра „Сава“.

Редитељ остварења Стеван Филиповић (познат по филмовима Шејтанов ратник, Шишање) и продукцијска кућа „Хипнополис“ и овога пута су окупили изврсну младу генерацију глумаца, стварајући филм који се обраћа управо њиховим вршњацима, али и широј публици.

Оља (Христина Поповић) је гимназијска професорка историје, млада, пуна ентузијазма и заинтересована за алтернативне методе едукације. Живи у браку са сликаром Угљешом (Драган Мићановић), чија је последња изложба изазвала бурне реакције у јавности.

Група хулигана управо ту изложбу види као повод да је нападне.

Снимак напада каче на интернет. Наредног дана, Оља открива да је то урадио неко од њених ученика. Одузима им мобилне телефоне, запрети одласком у полицију ако сами не пријаве кривце, и у афекту одлучује да их закључа у школској згради док то не ураде.

У школи, игром случаја, нема ни интернета. У жељи да заједно реше проблем, али и из немогућности да напусте школску зграду, ученици почињу да комуницирају.

Током једне ноћи, о себи и својим друговима из разреда, сазнаће више него свих претходних година и више него што су икада очекивали. Та ноћ ће заувек променити њихове животе, ставове и размишљања.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара