"Дистрикт 9" стиже у биоскопе

Филм о невољама добронамерних ванземаљаца, који су на Земљу дошли као избеглице, од 1. октобра у домаћим биоскопима. "Дистрикт 9" је добио сјајне критике, а на америчким благајнама је до сада зарадио више од сто милиона долара. Продуцент филма је Питер Џексон, редитељ трилогије "Господар прстенова".

Научнофантастични филм "Дистрикт 9" у режији Нила Бломкампа, који је привукао велику пажњу светске критике и остварио неочекивано велику зараду на америчким благајнама, почеће да се приказује у биоскопима у Србији од 1. октобра.

Филм се дешава се у Јужној Африци, и приказује невоље групе добронамерних ванземаљаца који су дошли на Земљу као избеглице.

Продуцент филма је Питер Џексон, редитељ трилогије "Господар прстенова".

Режисер Нил Бломкамп је инспирацију за овај филм црпео из сопственог, кратког филма "Жив у Јобургу", који је говорио о "ванземаљцима потлаченим од стране људи, што је у том контексту била алузија на апартхејд", наводи се у саопштењу дистрибутерске куће "Мегаком". 

Радња "Дистрикта 9" догађа се 28 година после првог контакта ванземаљаца са Земљом, при чему људи нису знали шта да очекују - непријатељски напад или сусрет са најневероватнијом новом технологијом.

Али, ништа од тога се није десило. Заправо, ванземаљци који су дошли били су избеглице, радници, чији је вођа нестао.

Они су, после договора свих светских нација, смештени у импровизоване домове у Дистрикту 9, то јест, у Јоханесбургу у Јужној Африци.

Временом, нестало је стрпљења за целу ситуацију са ванземаљцима, и контрола над њима поверена је компанији Мултинационал јунајтед (МНУ) којој није посебно стало до њихове добробити.

МНУ, наиме, планира да оствари велики профит уколико успе да направи оружје према технологији коју поседују ванземљаци.

Сценарио су написали Нил Бломкамп и Тери Тачел, а у главне улоге тумаче Шарлто Копли, Џејсон Коуп, Натали Болт и други. Филм траје 110 минута.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(четвртак, 01. окт 2009, 10:10) - Љубитељ доброг филма [нерегистровани]

Дистрикт 9

Имао сам прилику да га синоћ погледам и филм је баш добар...давно нисам погледао овакав! Скора два сата сам одушевљен седео у биоскопу... Пет бамбија за Питера!