Читај ми!

Креативни директор „Баленсијаге“ се извињава због неприкладне кампање са децом

Дизајнер Демна Гвасалија каже да је коришћење слика плишаних медведа у опреми које држе две девојчице „погрешан уметнички избор“ због којег се извињава.

Креативни директор модне компаније „Баленсијага“ извинио се због кампање која је наишла на бројне критике, а међу славним личностима које су негодовале била је и Ким Кардашијан.

На фотографијама за кампању приказане су две девојчице које држе плишане медведиће обученe у одећу карактеристичну за еротску праксу везивања. Такође, мали манекени били су окружени БДСМ предметима.

Готово одмах по почетку „Баленсијагине“ кампање, многи су реаговали на коришћену естетику, најпре на друштвеним мрежама. Фотографије су повучене и кампања стопирана.

Демна је у објави на Инстаграму преузео одговорност за грешке у рекламној кампањи. 

„Желим да се лично извиним због погрешног уметничког избора концепта за кампању са децом и преузимам одговорност. Неприкладно је да деца промовишу предмете који немају никакве везе са њима. Колико год бих понекад желео да својим радом изазовем размишљање, НИКАДА то не бих намерно урадио са тако страшном темом као што је злостављање деце, које осуђујем“, навео је Гвасалија.

Грузијски модни дизајнер додао је да ће сарађивати са организацијама за заштиту деце како би научио како може да допринесе и помогне када је реч о овако страшним темама.

„Извињавам се свима који су увређени визуелним приказима. Компанија Баленсијага гарантује да ће бити предузете адекватне мере, не само да се избегну сличне грешке у будућности, већ и да преузмемо одговорност у заштити добробити деце на сваки могући начин“, написао је модни дизајнер.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи