Читај ми!

Уницефов хуманитарни Фер-плеј турнир у баскету у Београду

Прикупљено више од два милиона динара за унапређење менталног здравља деце и младих

Уницефов традиционални Фер-плеј турнир у баскету одржан је током викенда у велелепном Комтрејд спорт и евент центру у Београду. На турниру је учествовало 29 тимова из корпоративног сектора. Од котизација компанија прикупљено је 2.190.000,00 динара. Средства су намењена за даљи развој програма „Унапређење менталног здравља деце и младих“ који УНИЦЕФ са партнерима спроводи у Србији.

Баскет тимови компанија: Имлек, ОТП банка, SAGA, L'Oreal Balkan, Brose, Delta fondacija, RNIDS, SBB, Comtrade, Mercata VT, ProCredit banka, Nordeus, Yettel, NIS, Lotus Flare, Zuhlke Engineering, Robert Bosch, Asee, Mad Head Games, Things Solver, Институт за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“, показали су кошаркашке вештине, фер-плеј, тимски дух и задовољство што кроз овакву врсту активности јачају и своју корпоративну културу.

Средства су намењена за даљи развој програма „Унапређење менталног здравља деце и младих“ који УНИЦЕФ са партнерима спроводи у Србији.  

Компанија Комтрејд је била домаћин турнира и подржала организацју овог спортског догађаја.

„Као члан пословног савета Уницефа, имам част, али и одговорност да пословни свет нашег друштва укључим у решавање најхитнијих проблема деце и младих у нашој земљи. Фер-плеј турнир у баскету, који је протеклог викенда одржан у Комтрејд спорт центру у Београду, је доказ да бизнис може и жели да буде део подршке унапређења менталног здравља деце и младих. Чак 29 тимова из Београда, или 50 тимова укључујући и турнир у Новом Саду, је својим ућешћем донирало значајна средства, али не бих да занемаримо и њихово утрошено време, добру намеру и лепу енергију коју су донели са собом. Испред Уницефа желим да им кажем велико хвала, а испред Комтрејд Група да је било задовољство бити њихов домаћин. Победнику турнира честитам на заслуженој победи, иако смо сви сложни да су наши највећи победници деца и млади којима је ова помоћ потребна и због којих смо сви били ту претходног викенда“, рекла је Ања Алексић, чланица пословног савета Уницефа испред компаније Комтрејд.

Подршку турниру је обезбедила и компанија ВодаВода. На турниру су били и физиотерапеути ординације Про Физикал.

Победник турнира у Београду је компанија НИС. Друго место је припало Јетелу, а треће место је заузела компанија Сага. Фер-плеј награда је додељена компанији Mad Head Games, чији су играчи направили најмање фаулова и имали подршку чланова породица који су приказали фер навијање и подршку турниру

Уницефов Фер-плеј турнир је традиционална спортска активност која окупља пословну заједницу у Србији да би својим учешћем подржали програме за децу и младе које спроводи УНИЦЕФ у Србији.

„Баскет турнири у Новом Саду и Београду који су одржани током септембра месеца показали су да је пословна заједница у Србији спремна да учествује у спортским активностима које имају племенит циљ. Захваљујем свим учесницима на турниру, компанији Комтрејд Груп која је за нас отворила врата свог спортског центра и угостила баскет тимове, као и компанији ВодаВода која је традиционални партнер Уницефових спортских догађаја. Циљ свих нас је да заједно подржимо младе људе и омогућимо ефикасне услуге које ће им помоћи да се суоче са изазовима који могу да утичу на њихово ментално здравље“, изјавила је Весна Савић Ђукић, представница Уницефа.

Готово четвртина младих људи широм света бори се са неким проблемом везаним за ментално здравље. Још више је оних који свакодневно наилазе на бројне изазове који до тих проблема могу довести. Слична ситуација је и у Србији. Зато је УНИЦЕФ, у сарадњи са партнерима, покренуо програм „Унапређење менталног здравља деце и младих“.

У оквиру програма настала је и онлајн платформа „Све је ок“ која омогућава да адолесценти узраста између 13 и 24 године, као и сви они који се о њима брину, могу да нађу корисне информације о горућим проблемима у животима младих, о провереним начинима за њихово решавање.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво