Читај ми!

Ако не знате куда да изађете вечерас, постоји апликација која ће вам помоћи да одлучите

Још пре десетак година, три студента су размишљала како да се на једном месту обавесте где могу добро да се забаве. Заједно су истражили Београд и направили апликацију "Goоut", која води до многих занимљивих места за провод.

Да ли знате да само један излазак у кафић поред ког сте пролазили, може да вам донесе и до сто хиљада динара за плаћање рачуна за струју или хиљаду сладоледа?

Истина, морате и сами мало да се потрудите на тим паб квизовима, али апликација "Goоut" младих програмера Ане Костадиновић и Алексе Матића може лако да вас доведе и до забаве и до награда. Могу да вам помогну да чак и непозвани одете на журку са музиком из шездесетих, а да вам то нико не замери.

„Дешавало ми се не само у Београду, него и другде у свету да не могу да нађем баш оно што мени треба где бих волео да изађем“, каже програмер Алекса Матић.

„Открили смо нека скривена места у Београду управо да бисмо нашим корисницима приближили шта то све постоји код нас. Ви сами можете да се информишете у оквиру ње, које је то место које вама највише одговара. Не да вам је неко препоручио, јер може вама да се не свиди, већ да сами изаберете на основу филтера, категоризације шта се вама свиђа“, наглашава Ана Костадиновић.

Програмерска знања савладали су у школи, али да би дошли до ове апликације, било је потребно и 12 година излазака, шетње београдским улицама и упознавања са занимљивим људима. Зато сада свако једним кликом може да пронађе свој кутак – изложбе, плесне догађаје, музеје, биоскопе на отвореном...

„Ако идете рецимо редовно у неки кафић где пијете кафу, можда нисте знали да баш они недељом организују друштвене игре, где можете донети и своју друштвену игру или узети њихову, или чак пробати и неки турнир, као што је јамб или слично, до неких мањих концерата који се одржавају у неким баштама, или напољу на отвореном неке плесне манифестације. Некада се то претвори да се цела улица заузме и множете видети преко 50 парова који играју танго“, додаје Ана.

Многи кажу да је за дан у Београду потребно више од 24 часа, јер само овај водич, који је свима бесплатно на располагању тек два месеца, нуди 400 догађаја у једној недељи.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво