Читај ми!

Спуст Дрином, речни карневал од Перућца до Рогачице

Клима уређаји данас нису били потребни учесницима спуста Дрином, од Перућца до Рогачице, највећег догађаја на води у овом делу Европе. Дринска регата, одржана је 28. пут, у сећање на чувене дринске сплаваре.

Уз бакље и музику, први су низ Дрину кренули сплавови, каквима се, до градње хидроелектране, допремала грађа са шумовите Таре до Саве и Београда... А иза њих око 1.500 разноразних пловила са посадама, из Србије и иностранства.

Мање или више успешни са веслима, сви су безбедно стигли до циља у Рогачици.

„Циљ, пре свега је да, људи који дођу у Бајину Башту, на реку Дрину, да се лепо проведу, али свакако и безбедносни аспект је изнад свега...У помоћ су нам притекли поред МУП-а Србије, жандармерија, САЈ Републике Српске, имали смо медицинско особље, спасиоце, рониоце који нису Богу хвала имали посла", рекао је Милан Ђурић, директор ТО Тара-Дрина, Бајина Башта.

Спуст Дрином је централни догађај четвородневне Дринске регате. Концерт Рибље чорбе и Партибрејкерса ставиће тачку на манифестацију током које се у вароши на Дрини окупи три, четири пута више гостију од броја становника.

петак, 10. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара