Читај ми!

Овог лета бициклом кроз Рађевину

Спортистима, рекреативцима и гостима Крупња на располагању је чак 300 километара бициклистичких, пешачких и гљиварских стаза. Туристичка организација тог краја обезбедила је 40 електичних бицикала, како би гости могли да упознају Рађевину и помоћу двоточкаша.

На десетине кулометара од центра Крупња, рађевским брдима, преко Мачкoвог камена, Шарене букве и Соко града, туристи могу да пређу на електричним бициклима без велике муке и да упознају Рађевину на другачији начин.

„Рентирали смо бицикл, прешли смо 36 километара, са њим смо видели Мачков камен, бицикло је одлична ствар, јер поред овог педалирања имате асистенцију која вам помаже, додаје вам снагу и не морате много да се умарате“, каже Дејан Михајловић.

„Крупањ је туристичко место и има доста знаменитости које могу да се виде, а аутономија бицикла омогућава да можете у току дана малтене да обиђете 80, 90 посто тих знаменитости“, наводи Драган Поповић.

Протеклих година Крупањ се на туристичкој мапи позиционирао као место које спортистима и рекреативцима пружа могућност за активан одмор. Изградњом нових спортских терена и набавком електричних бицикала, то место постоје, кажу, једна од омиљенијих дестинација у Западној Србији.

„Има гостију у Крупњу, то су углавном спротске екипе, нама је већ од средине јуна кренула та сезона спортских припрема, наравно током јула и августа су нам заиста попуњени капацитети смештајни као и спортски терени, тако да ми смо се у последњих неколико година окренули спортском и рекреативном туризму и на том пољу заиста гледамо да општина Крупањ напредује из године у годину“, каже Младен Стефановић, директор ТСОГ Крупањ.

Електрични бицикли могу да се изнајме у просторијама Туристичко–спортске огранизације општине Крупањ у центру тог места. Туристима се пружа могућност кратке обуке за вожњу бицикла на електрични погон, а циљ је, кажу, да се гостима улепша боравак у срцу Рађевине.  

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво