Читај ми!

Бела Црква, војвођанска Венеција, омиљена туристичка дестинација

Војвођанска Венеција, како зову јужнобанатску варошицу Белу Цркву, једна је од омиљених летњих туристичких дестинација. Седам језера, добри смештајни капацитети, кампови и нетакнута природа привлачe туристе.

На белоцркванске плаже полако пристижу први гости, а смештајни капацвитети се попуњвају. Белоцрквани спремно дочекују сезону, плаже су уређене, приобаље сређено. За време коронавируса у Белој цркви тражило се место више, а сви смештајни капацитети били су попуњени до октобра.

„Опет помињемо ту 2020. годину која је показала да нам је тадашњи број смештајних капацитета недовољан. Тако да од 2020. године за неких стотинак смештајних јединица се број повећао и ми се надамо да ће временски услови дозволити и ситуација са корона вирусом да то све буде попуњено и да се они који долазе овде осећају пријатно“, очекује Новица Јовановић, директор ТО Бела Црква.

Суседима Румунима белоцркванска језера често су до епидемије коронавирусом, била избор за годишњи одмор. Након укидања мера и они се враћају у Белу Цркву.

Осима апртманског смештаја, Бела Црква се проследњих година профилисала и као одлична камперска дестинација.

„Повећали смо мало места, где ако пада киша у случају такве ситуације да људи имају неку већу надстрешницу где моги и да роштиљају и да бораве и у случају лошег времена. Побољшали смо мало и плажу, насули сваке године мало песка, увели неке џипове за изнајмљивање, како би људи могли да обилазе пешчару, Загајачка брда“, наводи Бранко Палић из кампа „Оаза".

Иако туристика сезона званично почиње 20. јуна, а традиционално је отвара белоцрквански карневал, захваљујући лепом времену поједини капацитети већ су попуњени. Ипак, највећи број гостију Белоцрквани тек очекују.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво