Читај ми!

Почела градња рехабилитационог центра у селу Ргоште код Књажевца

На излетишту Бањица у селу Ргоште, недалеко од Књажевца, почела је градња рехабилитационог и велнес центра. Објекат се гради поред природног вира са топлом и лековитом водом. Здравствено-рекреативни комплекс „Бањица“ и Ски центар на Старој планини, најзначајнији су туристички потенцијали Књажевца.

Благодети термалне воде у селу Ргоште користили су још стари римљани. Анализе показују да у тој води има сумпора, мангана, селена, са примесама радона, флуора и магнезијума.

Пројекат рехабилитационог центра, урађен је још пре неколико година, али је пандемија ковида одложила реализацију до овог пролећа. Градња и опремање треба да буду завршени до краја године.

„Добићемо и лекарску екипу и физијатријску екипу. Све оне који треба да буду ту да дају здравствену подршку људима који долазе“, каже др Микица Видојецић, специјалиста спортске медицине.

Већ трећу сезону Бањица је део државног предузећа СП Ризорт, које је обновило ресторан и брине о уређењу околине одмаралишта.

„Када је реч о садржају, проширујемо га. Ради се реновирање турских купатила, урађено је уоквирење овог вира, уређење дна корита Тимока“, каже Оливер Јеленковић, помоћница директора хотела „Стара Планина“.

За изградњу хотела и осталих садржаја на простору Бањице и олимпијског базена у њеној близини, општина има већ спремне пројекте. 

„Наша жеља је да са овим пројектима само иницирамо инвестициону јавност и да дођемо до оног што је наш завршни циљ: изградња неколико озбиљних комерцијалних објеката, хотела који ће упослити велики број Књажевчана“, каже мр Милан Ђокић, председник општине Књажевац.

Од укупно 75 милиона динара колико ће коштати изградња рехабилитационог центра, 25 милиона обезбедило је Министарство туризма, а остатак општина из свог буџета.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво