Читај ми!

Шта све смета српском туристи, а шта нама замерају домаћини

Када изабере аранжман за одмор, српски туриста неретко има захтеве и замерке које се крећу од оправданих, али врло често и до оних на граници невероватног и смешног. Хотелијери пак српске туристе препознају, пре свега, по томе што односе храну са шведског стола.

Ускачу у фонтане, пењу се на скулптуре, сликају се непримерено обучени поред верских објеката, траже да се отвори прозор у авиону, заборављају пасоше – ово је друга, не тако лепа страна организовања путовања, кажу у агенцијама.

Иако испуњавају жеље путника ипак, истичу, неки захтеви и њих запрепасте. А неки и насмеју.

„Једна госпођа се жалила на боју завесе у апартману која је била црвене боје, што њој није одговарало. Каже утиче јој на психу. Имали смо ситуације где су људи питали за дубину шерпе и запремину судова у смештају. Ми, наравно, немамо одговоре на сва та питања“, наводи Милан Васић.

Жале се и на бубе, много кише, а мало сунца, хладно море, дрво које заклања поглед, уске кревете, лош интернет, и тако даље.

„Била је једна жалба пре две године, која је изазвала смех код свих, а то је да су се људи прво жалили на коришћење клима-уређаја у собама. Тај проблем је решен, али онда су се жалили да не могу да користе терасу зато што превише греје споља јединица климе“, додаје Александар Сеничић, директор Јуте.

У Јути кажу да појединци читав одмор посвете прикупљању доказа против агенције у нади да ће им новац бити враћен, иако „ЈУТА гаранција“ служи када агенција није платила хотел или се на месту поласка није појавио аутобус.

У неким ситуацијама, туристима због непримереног понашања прете новчане, па чак и затворске казне.

„У зависности од културе, религије, од услова живота у одређеним земљама, пре свега мислим на земље Далеког истока, где су регулативе врло специфичне и где је у одређеним земљама врло рестриктиван прилаз женама одређеним институцијама, пре свега јавно понашање на улици, држање за руке, неки пољубац који је овде подразумевајући у земљама Европе, није добродошао и може да изазове велике проблеме. Сада у време ове технологије они буду снимљени на основу чега се врло лако врши идентификација. Тако да, ако вас не ухвате на самој дестинацији, онда вас чека казна на аеродрому или на граничном прелазу“, објашњава Сеничић.

На наше туристе жале се и власници апартмана, јер односе постељину, пешкире, посуђе, утикаче, рутере, пластично цвеће....

Хотелијери кажу да Србе препознају по једној ружној навици – да са шведског стола, после оброка, односе храну.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара