Читај ми!

Јастребац, место за авантуре и одмор у срцу Србије

Као и у свету, и код нас је све привлачнији концепт активног одмора за оне који воле физичке изазове, негују здрав дух и своје слободно време желе да проведу у природи. Планина Јастребац је ваздушна бања, осунчана је целе године и има много видиковаца.

Јастребац је планина бреза, столетне букове шуме, благе климе и лековитог биља. Бајковити пејзажи, на само двадесетак километара од Крушевца, ових сунчаних фебруарских дана привукли су бројне госте.

Највећа атракција и симбол Јастрепца је језеро око кога је изграђен туристички центар. На овој планини све је прилагођено активном одмору.

„Обогатили смо наш комплекс многобројним садржајима, као што су терен за мини-голф, теретана на отвореном и клизалиште које ће радити и зими и лети. Свакако је ту и незаобилазни авантура парк који је бисер нашег ризорта“, каже Марко Белојица, хотелијер на Јастрепцу.

„Организујемо породичне шетње, на планини Јастребац, два пута месечно, које су прилагођене деци и одраслим особама, рекреативцима и почетницима у планинарењу. Циљ је да се кроз те породичне шетње промовише здрав стил живота“, истиче председник Планинарског клуба „Јастребац“ Љубиша Здравковић.

Јастребац је станиште европског јелена и дивље свиње. Од планинарског дома до узгајишта дивљачи „Ломничка река“ стиже се лаганом шетњом, за пола сата.

На Јастрепцу је уређено 300 километара планинарских стаза које спајају Поморавље са Топлицом. Прокупачком косом и Великим гребеном, на овој планини, од Ђулице до Беле стене, пролази и чувени европски пешачки пут Е7.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво