Читај ми!

Бела Црква претендује да постане омиљено летовалиште домаћих туриста

Седам језера, смештених у равници где их нико не би очекивао, две реке, природне лепоте, али и добра туристичка понуда разлог су што и овога лета Бела Црква бележи одличну посећеност.

У Белој Цркви и ове сезоне се тражи место више. Након што је прошле године, због пандемије коронавируса, попуњеност била 100 одсто, сличну ситуацију белоцрквански угоститељи прижељкивали су и овог лета.

„Сви капацитети су резервисани унапред. Попуњени смо тренутно до неког 5. септембра, мада се још увек тражи кревет више“, наводи угоститељ Бојана Јанкулов.

„Од када су ваучери пуштени у оптицај, капацитети су попуњени“, напомиње Ајша Поповћ, угоститељ.

Белоцрквани су се последњих неколико година позиционирали на туристичкој мапи Србије, захваљујући природним ресурсима, али и улагањима у туристичку понуду.

„Све више се гради наменских објеката и видимо кроз категоризацију да људи сада то заиста раде у складу са свим туристичким стандардима, тако да планирају да од тога живе и много је озбиљније схваћено“, напомиње Виолета Симић, председница Општине Бела Црква.

Туриста из суседне Румуније нема ни ове сезоне, али су капацитете попунили гости из наше земље.

„Прошла година је била година домаћег туризма и ове године се тај тренд пренео, тако да су то углавном гости из суседних већих места, Вршац, Панчево, Београд, а из Војводине, Зрењанин, Нови Сад“, каже Новица јовановић, директор ТО Бела Црква.

Ова јужнобанатска варошица, коју многи називају Српском Венецијом, претендује да постане омиљено летовалиште домаћих туриста. Осим природних лепота, уређених плажа и одличног смештаја, многе привлачи и кристално чиста вода.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара