Читај ми!

Кроз Италију возом Долче вита, као у добра стара времена

У Италији је представљен нови луксузни воз "Il treno della Dolce Vita" (Воз Слатки живот), који многи већ сада називају италијанским Оријент експресом. Путници ће откривати лепоте ове земље наслоњени на прозоре воза, као у нека стара, и по мишљењу многих, боља времена.

Италијанско железничко предузеће „Трениталија“, у сарадњи са "Арсеналом", компанијом за луксузно хотелијерство, представило је нови, луксузни, елегантно опремљени воз, у коме ће се послуживати врхунски специјалитети и, што је најважније, који ће пролазити кроз дивне пејзаже.

Воз је представљен новинарима и званичницима на траси Рим–Чивитавекија, што је само мали део званичне трасе возова који ће кренути 2023. године. Купеи ће свима који се укрцају пружити атмосферу италијанске долче вите.

Пет возова ће се кретати у десетак различитих праваца, кроз 14 италијанских регија, обићи ће 128 градова на траси укупне дужине 126.000 километара. „Спори туризам“, како су покретачи назвали тај пројекат, обухватиће целу Италију и омогућити да се и на овај начин обнови сектор туризма који је доживео велику кризу због епидемије ковида 19.

Возови Долче вита имају по 32 кабине, од којих су 20 апартмани за укупно 64 путника. Путници ће на различитим трасама у возу проводити једну до три ноћи, а циљ је да се превезе око 74.000 путника до 2026. године.

Једна од траса биће Пут Амаронеа, од Милана до Кортине, затим Пут тартуфа и вина, трећи ће ићи од Рима преко Трансиберијане, железнице Гаргана и Саси ди Матера. Путници ће возом Долче вита откривати и Сицилију, Саленто, у који ће се стизати из Барија, Калабрију и Напуљ.

„Наш посао је орјентисан на то да створимо нове услове за туристе, за милионе њих који ће наредних година изабрати Италију као своју дестинацију. Ово је наше обећање и посвета земљи која нуди фантастичну храну, вина и предиван пејзаж“, наводе из компаније „Арсенал“.

Председник „Трениталије“ Коради додао је да је воз сигурно и еколошко средство које штити околину и открива најлепше делове земље, оне који су често скривени и неочекивани. „Воз Долче вита је пројекат који доноси нови вид луксузног спорог туризма са жељом да још више значајa дамо лепотама наше земље, од великих градова до оних скривених, шармантних.”  

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво