Читај ми!

Сокобања најпривлачнија за српске туристе

Готово трећина издатих туристичких ваучера је резервисана за Сокобању. Сезона је почела, а тренутно је у хотелском и приватном смештају попуњено око 75 одсто капацитета.

Да је време стабилније и гостију би, кажу, било више. Боље време памти и осамдесетогодишњи Живан Стојановић кад је каже, на дан продавао десетак фрула које сам прави. Сад се прода тек понека.

„Ја знам прошле године око маја месеца гужва овако, не може да се крене а сад две, три, четири, пет“, жали се Живан.

„Доста људи је било заказало и мај и јун месец, међутим, због лоших временских услова, а нешто и због ваучера које нису успели да добију на време да искористе тих пет дана одмора, људи су доста и отказивали своје термине“, напомиње Андрија Мијатовић из „Делфин“ апартмана.

Они који су ту, гледају да између два пљуска уграбе да се прошетају и надишу се чистог ваздуха.

Од око 200.000 издатих ваучера за Сокобању је резервисана трећина. Ваучере углавном користе родитељи са малом децом и старији. Мада је утисак да је, у поређењу са прошлом, ове године мање гостију, сокобањски туризаам је ипак сигуран.

„Тренутна попуњеност капацитета је од 75 до 80 одсто. У односу на, рецимо 2019. годину, имамо пораст од десет одсто. Намерно не упоређујем са 2020, пошто је она била специфична због епидемије ковида 19, биле су затворене границе и било је издато много више ваучера“, каже Александра Крстић из ТО Сокобања.

Уз лепше време сви се надају и доброј епидемијској ситуацији, па да онда по плану буде отворен аква-парк, али и нова летња позорница, чија су врата прошлог лета због епидемије остала затворена.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се