Читај ми!

У Београду се осећате као код куће – поручује Владислава Јазири гледаоцима у Русији, Белорусији и Казахстану

На четири ТВ канала у Русији, Белорусији и Казахстану, милиони гледалаца уживају у причама емисије „Око света“ о местима на која их, већ четири године, води позната новинарка и редитељка Владислава Јазири. Та иста публика ће у јулу уживати у репортажама о Србији и Београду који ју је, како каже, одушевио.

Кроз њихов објектив различите крајеве света видело је 18 милиона гледалаца из Русије, Белорусије и Казахстана. Трочлана екипа путописног серијала Око света са Владиславом Јазири ових дана снима емисију о нашем граду. Домаћин им је Туристичка организација Београда.

„Утисак је такав као да сам дошао код своје баке. Толико је све лепо, укусно и богато“, тврди сниматељ Семјон Котенко.

„Прва асоцијација су људи. Да. Овде су толико топли и срдачни људи и толико нам је лепо и толико се лепо осећамо у раду са њима“, наглашава ауторка емисије Владислава Јазири.

Знаменитости Београда, наша традиција и кухиња оставили су снажне утиске на њих.

„Најјачи утисак је на мене оставило отварање сезоне у Скадарлији. Ми смо баш дошли овде када је почела сезона и свечаност. Било је пуно песме, игара и народних ношњи“, издваја Елена Озернова, члан екипе.

„Првог дана ми се веома допало крстарење на старом броду 'Славијана'. Земун ми се јако допао. Центар града са зградом парламента и, наравно, Храм Светог Саве“, набраја сниматељ.

„Срушене зграде у НАТО бомбардовању 1999. године мислим да не би требало обнављати. Нека остану да генерације уче шта су НАТО злочинци урадили у Србији“, сматра новинарка.

Емисија се већ четири године емитује на четири телевизије. Гледаоци препознају њихов стил јер се, како кажу, разликује од већине путописа.

„Оно што мене пре свега занима су људи у једној земљи. Хоћу да прикажем како ти људи живе, односно све оно што чини једну земљу кроз људе“, објашњава Владислава.

Руси су тренутно најбројнији туристи у Београду. У марту ове године остварили су више од шест хиљада ноћења. Како Владислава каже, за њих је ово град у коме се осећају као код куће, због језика, вере и многих сличности.

„Важно је када долазиш у неку кућу да те ту воле и да се радују твом доласку. Мислим да је то веома важно и да је Србија та једна кућа која са радошћу и са љубављу прима госте из Русије“, додаје Владислава.

„Милионска публика у Русији, Белорусији и Казахстану већ крајем јуна имаће прилику да види емисију о Београду и сазна све о тим јединственим туристичким атракцијама које очекују руске туристе који одлуче да овог лета посете нашу земљу“, наглашава Јелена Станковић из Туристичке организације Београда.

После Београда, екипа из Русије ће посетити Нови Сад, Сремске Карловце и фрушкогорске манастире у чијим ће лепотама уживати њихови многобројни гледаоци.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара