Шумадијска праћка у „Српском Холивуду“

Од како је пре 14 година на брду Стражевица код Горњег Милановца освануо натпис „Српски Холивуд“, то необично место посећује све више људи. Село Мутањ постало је права туристичка атракција, место породичног окупљања излетника и заљубљеника у природу.

Ка „Српском Холивуду“ водиће вас ликови из Земље чаробњака из Оза. Када се отвори капија смарагдног града пут води кроз шуму, све до погледа на готово нестварне пределе. Осим необичног натписа, посетиоце очекује низ атракција.

Уз највећу љуљашку, ту су луди камен и шумадијска праћка која би да је стварна омогућила директан лет на рудничку вулканску купу Острвицу.

Бојана Вељовић Поповић из Крагујевца каже да није очекивала да има толико садржаја и прилике за рекреацију, за уживање у природи: „Баш нам се допало. Зато што има садржаја али је опет сачувана и природа“.

„Преко стрмовитог пута смо стигли до овог места које поред тога што има ту 'Српски Холивуд' што пише, пружа се предиван поглед на Рудник и на Шумадију“, објашњава Немања Стевановић, из Новог Сада.

Када је пре 14 година за израду слова за натпис који подсећа на онај чувени изнад Лос Анђелеса узео кредит, ни Иван није слутио да ће његова необична холивудска прича стићи до ових висина.

„На почетку сам мислио да ће само на територији наше општине људи чути за овај пројекат, међутим касније се испоставило да не само у Србији већ и на читавом Балкану људи су чули за 'Српски Холивуд' што путем медија што путем дрштвених мрежа. Искрено, срећан сам ефектом који је цела ова ствар направила“, прича Иван Јаковљевић идејни творац „Српског Холивуда“.

Од кредита до бајке у природи и филмског фестивала у „Српском Холивуду“ 

И није се покајао што је остао да живи на селу и ради у руднику на истоименој планини. Веровао је у свој сан и желео да са другима подели лепоте родног Мутња. Сада уз његову децу прилику да уживају у бајци и у природи имају многи посетиоци.

Христина Јаковљевић наглашава да воли што у „Холивуд“ долазе људи да се увере да ту постоји највећа љуљашка.

„Моје село Мутањ је најлепше на свету. Обавезно дођите у 'Српски Холивуд'“, позива Стефан Јаковљевић.

„Заиста сам срећан јер увек имам трему како ће људи реаговати. Некако увек желим да људи срећни оду са овог места и то ми је некако основна мисија“, каже Иван Јаковљевић.

На брду Стражевица наредне године очекује се и наставак међународног фимског фестивала и сусрета љубитеља седме уметности.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара