Читај ми!

Рибарска бања је природна хипербарична комора

Прошла година остаће упамћена као једна од најтежих за туризам. Да има и другачијих примера, потврђује Рибарска бања надомак Крушевца, једно од пет туристичких места које је, и поред пандемије, прошле године забележило бољу посету.

Када Јастребац озелени, пуним сјајем засијаће и Рибарска бања. Свежина планинског ваздуха, лековите термалне воде и комфорни смештај магнет су за туристе, а врхунска медицинска услуга за пацијенте из свих крајева.

„Долазим већ има више од 10 година. Први пут 2010. после  операције кичме, опоравио сам се супер, заволео сам ту бању. Онда сам купио ту плац, направио викендицу и супер ми је“, рекао је Живко Михајловић из Јагодине.

Због пандемије, Специјална болница ради са 50 одсто капацитета – ради безбедности гостију, сада су све собе једнокреветне.

„Ми као ваздушна бања на идеалној надморској висини, са одличним ваздухом, препоручујемо се онима који су били у контакту са ковидом, као и онима који желе да избегну коронавирус. Нека дођу у Рибарску бању, која је природна хипербарична комора“, објаснио је Душан Шокорац, директор Специјалне болнице.

Бања је препородила село. Од двеста кућа у Рибару, свака трећа нуди смештај гостима, а од туризма индиректно живе сви.

„У нашем објекту се трудимо да већина производа буде из овог краја. Од сира, месних прерађевина. Кад ради један раде сви, то је суштина нашег пословања“, истакао је Ненад Миленковић, власник ресторана у селу Рибаре.

Рекордној прошлогодишњој посети допринели су и ваучери. 

Једино што недостаје су смештајни капацитети. Постојећих 900 постеља прошириће се изградњом нових објеката у селу, а догодине и у самој бањи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара