Читај ми!

Лепоте бања и планина - нисмо заборавили

Дан државности ове године прославићемо уз четири нерадна дана, па ће многи одлучити да некуда отпутују. Најпопуларнија су скијалишта, али ће гостију бити и у бањама и сеоским домаћинствима.

Фебруар и март су најбољи скијашки месеци, јер је тада највише снега, а дани су дужи. Управо зато на планинама за Сретење очекују већу посету него за новогодишње празнике. 

„Налазимо се у јеку сезоне. Попуњеност хотела је изузетно висока, а најтраженији термин је средином месеца за празник Сретење. Госте привлачи велика количина снега и бројни садржаји за квалитетан одмор на планини", рекла је Слађана Радић из „МK маунтин ризорта Kопаоник".

На Златибор се за Сретење очекује долазак око тридесет хиљада гостију.

„Хотели су, сходно препорукама, ограничили рад својих ресторана, барова, лоби барова, играоница, велнес центара, а све у циљу превенције и безбедности како туриста тако и самих мештана на самом Златибору, али поред тога треба нагласити да су сви локалитети отворени, сви локалитети спремно дочекују туристе, гондола такође ради пуним капацитетом тако да ће сви туристи који дођу на Златибор имати заиста прегршт садржаја на располагању", објаснио је Владимир Живановић, директор ТО Златибор.

На Јахорини – зимска идила. Снег пада, све жичаре раде и свих 46 километара ски-стаза је уређено за скијаше.

„Имамо преко 110 центиметара утабаног снега, што је одлично, интересовање је огромно, за нас као олимпијски центар је лепа вест да су сви смештајни капацитети не само на Јахорини него и на Палама апсолутно попуњени и да се тражи кревет више, и да је интересовање веће него икада раније", каже Дејан Љевнаић, директор Олимпијског центра Јахорина.

О поштовању епидемијских мера на ски-стазама на Јахорини брину ковид редари, а кабине на жичарама се дезинфикују сваки пут када су на полазној станици.

И бање Србије очекују велики сретењски туристички талас, где је попуњеност хотела и приватног смештаја преко 70 одсто. Уз бањски ваучер добија се и упутство о коришћењу велнес и спа садржаја.

„Води се рачуна о томе да буде смањен број људи који ће у исто време користити  капацитете који су у понуди, тако да се све мере које су прописане од стране и кризног штаба али и оне које су у пракси у другим земљама примењене и у нашим центрима", изјавила је Марија Лабовић, директорка Туристичке организације Србије.

Мала је вероватноћа да се скијаши заразе на стазама. Сви они имају поткапе, такозване бандане, које покривају нос и уста, затим наочаре, кациге и рукавице. А дружења и забаве после скијања – свако по својој савести и одговорности.

понедељак, 06. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара