Читај ми!

Пешачење, санкање, скијање – свега има на Златару

Упркос томе што је зимски распуст завршен, не јењава интересовање за одмор на Златару. Тренутно је попуњено око 70 одсто капацитета, што је у складу са прописаним противепидемијским мерама.

„Златна планина" ју је освојила на први поглед, па је Војвођанка Милица Дугоњић, већ деценију и Златарка. 

„Годинама смо пролазили поред Златара, навраћали, увек нешто ново видели, одушевили се сваки пут кад дођемо, сваки пут нам је фалио још који дан да останемо дуже, и онда смо схватили да бисмо могли да останемо и да нешто порадимо, тако да смо један леп град - Нови Сад, заменили једном лепом планином - Златаром", рекла је Милица Дугоњић.

„Чист ваздух, добре стазе, зими снег, амбијент који представља стварно ужитак", сматра Зоран Ранђеловић из Београда.

„Мирнији је, мање урбан, лепше се осећамо... Има лепих стаза за шетање што је нама примерено и ми просечно прошетамо у два цуга око осам, девет километара дневно", каже Зоран Ристић, такође из Београда.

И док се старији тек спремају за шетњу, најмлађи су од раног јутра на санкању, скијању, вожњи ски-санкама, квадовима, јер је снега преко пола метра.

„Најкраћа тура на Златару је Голо брдо, врх Златара, Манастир Козме и Дамјана, и повратак назад. Ужива се у пределима, ужива се у Златару", рекао је Данило Пауновић из Удружења грађана „Квадо" са Златара. 

Све је то „златарење", кажу домаћини више него задовољни посетом.

„Негде око 70 одсто капацитета је попуњено на Златару, од тога нешто више у приватном смештају него у хотелском. Најаве су поприлично добре за наставак зимске сезоне", испричао је директор Туристичке организације „Златар" Бранко Пуцаревић.

И док се труде да буду што бољи домаћини и ове зиме, туристички посленици увелико планирају проширење пешачких стаза, нове видиковце за летњу сезону, коју је на пример Новосађанка Милица већ резервисала.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара