Читај ми!

Које дестинације у Србији препоручује „Форбс“

Угледни амерички магазин „Форбс“ уврстио је Србију на листу пет европских земаља које треба посетити после пандемије. Издвојено је неколико локација за које се сматра да су посебне.

Репортер Форбса препоручује пет дестинација у Србији, а једна од њих је и град Ниш. Дугогодишњи туристички радник Бане Симовић, који је у Ниш довео на хиљаде странаца, каже да је то све траженија дестинација.

„Хиљаде и хиљаде туриста који су били овде, су пронели леп глас о Србији, да је то земља гостопримства, дивних приодних лепота, културно историјских знаменистости и изутне хране“, сматра Бане Симовић.

Ниш се препоручује због богате историје и као родни град римског цара Константина.

„За наредну годину спремамо да коначно отворимо Медијану, скоро после деценије, да туристи који долазе виде какви су то мозаици и простор где је рођен цар Константин и да на томе заснивамо наш добар маркетинг и туристички производ“, напомиње Драгана Сотировски, градоначелница Ниша.

За српске бање Форбс пише да су светске класе. Рибарска бања је једна од најстаријих са традицијом од скоро два века.

„Поред мини аква парка са три базена, нудимо и садржаје спортског типа, могућност изнајмљивања бицикала за брдски бициклизам, терен за одбојку на песку, терен за велики тенис, нудимо и ноћна купања“, наводи др Душан Шокорац, директор Специјалне болнице Рибарска бања.

Врањачка бања је већ годинама једна од најпосећенијих туристичких дестинација у Србији.

„Једна константна промоција и један рад, како на домаћем тако и на страном тржишту. Производ који је Бања дефинисала, добри смештајни капацитети и оно што могу да кажем, традиција која је преко 150 година присутна“, наглашаваИван Трифуновић, директор ТО Врначке Бање.

Форбс оцењује да је посета Србији потпуна, ако се виде Српска Атина – Нови Сад и престоница Београд, као један од најстаријих европских градова.

Амерички часопис, један је од најутицајних бизнис магазина у свету. Излази два пута месечно и најпознатији је по листама 100 најутицајнијих људи света.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(понедељак, 30. нов 2020, 07:27) - anonymous [нерегистровани]

Читај шта пише

Читај текст од почетка до краја па онда коментариши
и д и т е

(понедељак, 30. нов 2020, 07:05) - Ivan Zgrozeni [нерегистровани]

Kako

ce nas posetiti kada je gotovo nemoguce putovati van zemje?