Да ли су туристи из Србије похрлили у Црну Гору

После четири дана, може ли се рећи колико се наших људи одлучило да уз пи-си-ар тест крене ка Црној Гори и да ли ће то помоћи туристичким агенцијама да макар мало ублаже губитке?

Ни киша ни сунце нису сметали онима који су синоћ стали у ред испред Института „Торлак“. Поставља се питање да ли то значи да ће туристичке агенције имати више посла у наредном периоду.

Директор Јуте, Александар Сеничић, тврди да, нажалост, до тога неће доћи и да се драматична ситуација наставља. То што је Црна Гора отворила границе за туристе из Србије уз пи-си-ар тест, неће помоћи туристичким агенцијама да имају више посла.

„Технички је немогуће да чекамо туристе дан или два пре пута како бисмо сазнали да ли су позитивни или негативни на тестове јер наши партнери, хотелијери, не могу на тај начин да функционишу“, наглашава Сеничић.

Интересовање за одлазак у Црну Гору ће се свакако повећати и већ јесте, али ако се узме у обзир да велики број људи тамо већ поседује своје некретнине, да има родбину и пријатеље, логично је да ће један број људи ипак летовати у Црној Гору, уз техничке проблеме које ће им правити добијање резултата на пи-си-ар тесту или серолошким тестовима који су им неопходни за путовање.

Један путник је враћен са границе јер му је тест био старији од 72 сата за неколико сати и санитарни инспектор на црногорској граници није му дозволио да уђе у земљу, тако да путници који се одлуче на одлазак, морају да обрате пажњу и на то.

И даље нема никаквих наговештаја да би Грчка могла поново да отвори своје границе, а с обзиром на то да је европска администрација у Бриселу и даље на колективном годишњем одмору, очекује се да би тек од 25. августа Европска комисија и министри иностраних послова могли поново да валоризују стање на терену.

„Постоје неке индиције да би уз пи-си-ар тест и Грчка отворила границе, али оно што тренутно прави проблем није ситуација у Србији, већ се ситуација у Грчкој јако компликује. Па чак и ако се деси, то неће много помоћи ни туристичким агенцијама јер је већ крај сезоне и велики број људи је већ искористио своје годишње одморе“, каже на крају Александар Сеничић, директор Јуте.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се