Белоцркванска језера – седам водених оаза

Рекордну посећеност, последњих дана, бележе и Белоцркванска језера. Викендом у овој јужнобанатској варошици борави и више од 20.000 туриста, смештајни капацитети попуњени до половине септембра а свакодневно се тражи место више.

Места у Белој Цркви нема ни на плажама ни у смештајним капацитетима. Седам водених оаза, чини се, добра су алтернатива за летовање у новонасталој ситуацији па је интересовање, кажу локлани угоститељи, незапамћено.

„Ове године стварно смо препуни, цео јуни, јули и август пуни смо, чак и септембар, већ зову“, каже угоститељ Жељко Латковић.

„Да имамо сад још четири виле све би било попуњено, толика је тражња на Белоцркванским језерима“, истиче Јелена Деспотов, такође у угоститељству.

Само током једног викенда у Белој Цркви борави више од 20.000 туриста, дупло више него што је то био случај претходних сезона.

„Одмах након завршетка ванредног стања у мају месецу ми смо добили јако велики број позива, већ тада је било огромно интересовање за Белу Цркву и ово је нешто што смо ми и очекивали. Убеђени смо да докле год буде лепо време да ће се овакав тренд и наставити“, нагласио је Новица Јовановић, директор ТО Бела црква.

Највише гостију у ову јужнобанатску варошицу пристиже из Београда, а овде одмарају и Панчевци, Вршчани, Крагујевчани.

Неки који обично летују у Грчкој тражили су алтернативу и Бела црква је испливала као друго решење. Малишанима се допада језеро, аванатура парк, тобогани. Међу овогодишњим посетиоцима, наравно има и оних који се Белоцркванским језерима враћају из године у годину.

Чини се да Бела Црква епитет туристичке дестинације ове сезоне носи са пуним правом. Локални угоститељи се надају да ће се овакав тренд наставити и у наредним сезонама.

Наду им улива чињеница да су многи туристи ове године први пут дошли и Белу Цркву за коју, кажу, нису ни знали да постоји, и да ће се, због доброх овогодишњег искуства, вратити и догодине.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(четвртак, 06. авг 2020, 01:49) - Milica [нерегистровани]

Zivela Srbija

Bolje nasim ljudima da ostavljamo novac nego onima koji nas ne vole. Srbija bi trebala vise da razvija kupalisni turizam i da sredjuje plaze po jezerima. Tu su Tikvara, Kokin Brod, Zaovinsko, Zavojsko, Besenevacko i tako dalje. Srbija ne treba da zivi od turizma ali turizam moze da bude grana koja ce da nas dodatno gura napred.