У благодетима Брестовачке бање уживали су још Римљани - и данас јој се гости поново враћају

Брестовачка бања, једна је од најстаријих Дворских бања у Србији позната по лековитим својствима термо-минералних извора који се користе у лечењу коштано зглобног система, органа за варење и живаца. Налази се у Источној Србији на свега осам километара од Бора.

Осим лековитих вода гостима нуди занимљиву историјску причу али и могућност да шетају по највећој бањској столетној шуми у Европи.

Простире се на чак деведесет хектара, шума која импресионира посетице и пружа , осим нарочитог ваздуха, природну заштиту у врелим летњим данима.

Бањска вода температуре од 32 до 40 степени доступна је гостима и на чесмама.

Долазе људи у потрази за здрављем, па не чуди да се гости враћају и бораве чак и по два пута годишње у бањи. Пандемија је зауставила туризам али се полако гости враћају.

Милена Барбуловић в.д. директор "Брестовачке бање" истиче да је велика помоћ државе са ваучерима и да су тиме на добитку.

Такође, и сама реклама српских места им, како оцењује доста значи јер су људи заинтересованији за долазак у бању. 

Богата историја види се на сваком кораку, о чему сведоче летњиковац Краља Петра, турски амам и конак Кнеза Милоша.

За лековитост бањских минералних вода овде у једној од најстаријих бања у Србији знали су још Римљани. Свој процват бања је доживела у време Милоша Обреновића.

Једна од три Дворске бање у Србији у којој су боравили и Обреновићи и Карађорђевићи, поново враћа стари сјај а оно што је најважније пружа могуђност људима да користе благодети термо минералних извора. 

недеља, 22. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи