Бања Ковиљача – краљевски третман у краљевској бањи

У последњих неколико година, Бања Kовиљача је једна од најпосећенијих дестинација не само за лечење, већ и за одмор. Оно што је издваја од других бања, јесу и аутентичне виле и здања у којима може да се осети дух краљевине.

Ушушкан у средишту једног од најлепших паркова у Србији, Kур салон, здање које је градио краљ Александар, након обнове, поново плени својом лепотом и гламурозношћу.

„То је, у ствари, један, ја мислим, у Србији једини прави активни дворац, где се заиста осећате краљевски“, наглашава Маја Маринковић, домаћица Кур салона.

Дух старих времена у Бањи Kовиљачи дочаравају и други краљевски објекти, међу којима је и купатило краља Петра у којем је смештан један од најмодернијих велнес центара у региону. Специјална болница за рехабилитацију, због врхунских резултата у лечењу, годинама уназад обара све рекорде посећености.

„Гости имају на располагању широк дијапазон физикалних терапија, затим могу да се лече нашим чувеним лековитим, сумпоровитим блатом и купањем у нашој лековитој води. И оно што је за оне који желе да унапреде своје здравље и да дођу ради одмора, то је коришћење савременог велнес центра 'Kовиље'“, наводи др Александар Јокић, директор Специјалне болнице за рехабилитацију.

Поред гостију који желе одмор у хотелу, добродошли су и они који уживају у планини и сеоском турзиму.

„Дошли смо искључиво да се одморимо, по препоруци смо чули како је овде дивна природа, и како је овај хотел предиван“, каже Елизабета Маричић, гошћа из Вуковара.

„Имамо пуно гостију који долазе из Београда, Војводине, госте из Србије, али с друге стране и пуно гостију који долазе из Босне, Републике Српске“, напомиње Марија Николић из Хотела „Ројал спа“.

„Ми смо овде једна мала породица која већ дуги низ година фукционише, ове године је 12 година како 'Гучевски вајати' постоје, и увек нам се враћају гости и кад се врате увек кажу враћамо се због атмосфере и враћамо се због вашег особља“, с поносом истиче Владимир Матић.

Бањски парк због своје лепоте заштићено је природно добро, а његови путеви госте воде ка планини Гучево, али и ка реци Дрини.

„Изнад самог парка налази се предивна рекреативна трим стаза, а само на пар километара су предивни видиковци планине Гучево, а ту су и уређене пешачке стазе, где ви из парка Бање Kовиљаче можете да стигнете до врха Гучева. Наравно ту је и наша река Дрина која нуди бројне садржаје љубитељима риболова“, наглашава Снежана Перић, директорка ТО града Лознице.

Бања Kовиљача у време владавине Kарађорђевића била је позната као монденско место у које су због валцера у Kур салону, долазили сви виђени људи тог времена. Више од пола века после, Kовиљача, кажу, наставља развој у правцу елитног туризма.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи