Катићи, село у коме има дупло више туриста од становника

Као ретко које село, Катићи код Ивањице, располажу са скоро две стотине постеља за смештај гостију. Уз домаћине са дугогодишњим искуством у туризму, домаћу храну и готово нетакнуту природу, већ дуго имају значајно место на туристичкој мапи Србије.

Мало село али одавно позната адреса за туристе из читавог света. Када упознају домаћине и доживе чари сеоског туризма у планинском крају, многи у Катићима постану редовни гости.

„Сваки дан прошетам 15-20 километара пешке и волим планину, ваздух. Свеједно је киша, сунце, шетамо“, тврди гошћа из Русије Љиља Суслова.

Обрадовићи се туризмом баве више од три деценије, непрекидно улажу и проширују понуду. Од ове године у три новоизграђене виле гостима су отворили врата луксузно опремљених апартмана.

„Има пуно интересовања, пребукирани су малтене јун, јул и август. Мада, има још помало негде да се нађе место. Примамо и ваучере, тако да можемо да спремно дочекујемо сезону“, власница сеоског туристичког домаћинства Светлана Обрадовић.

И у хотелу у Катићима, због одличног смештаја и бројних спортских и забавних садржаја, често бораве групе гостију. У хармонији са природом су и засебне брвнаре, за које је све веће интересовање.

„Ови смештаји имају сјајну шансу, налазе се у окружењу сјајне природе, налазе се на надморској висини од 1.054 метра и то је велика предност у односу на неке хотеле који се налазе на нижим теренима“, истиче власник хотела и брвнара Боро Илић.

О лепотама Катића и Мучња се прича и дуго након посете 

Да гости боље упознају околину и историјске локалитете сада се уређује простор где је био Карађорђев шанац. Од прошле године са врха Мучња, са уређеног видиковца могу уживати у непроцењивом погледу.

„Ми ћемо се у будућности потрудити да још неколико локалитета уредимо у околини Ивањице тако да поред смештаја, поред хране из ових крајева гости могу да изађу, могу да прошетају, могу да дођу на неко од ових места и то је нешто што ће бити део садржаја у туристичкој понуди Ивањице“, каже Милоје Остојић из Туристичке организације Ивањице.

У туризму се за Катиће и Мучањ одавно зна, а о лепотама боравка у овом ивањичком туристичком селу дуго препричава. Уз мир, свеж планински ваздух и гостопримство, прави је избор за одличан одмор.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво