Од Трајанове табле до Голубачке тврђаве - идеалне дестинације за одмор овог лета

Лепоте источне Србије, од Кладова до Сребрног језера, прве су у низу које је Туристичка организација Србије (ТОС) у оквиру кампање "Изабери своју авантуру, види Србију" представила јавности као могућу дестинацију за одмор у земљи овог лета.

Крстарење Дунавом, обилазак Трајанове табле, вожња џиповима кроз Национални парк "Ђердап" до видиковца Плоче одакле се пружа поглед на, како мештани кажу, "најлепши део Дунава", недавно реконструисана Голубачка тврђава, Рамска тврђава, Лепенски вир, али и многа национална јела - само су део понуде овог краја. 

Заједно са представницима медијима, у обиласку источне Србије били су и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић и директорка ТОС-а Марија Лабовић који су поручили да је источна Србија богата туристичким потенцијалима, који, међутим, нису довољно искоришћени.

Љајић је рекао да кампања домаћег туризма није случајно почела баш из источне Србије, јер је то можда, каже, најлепши део земље, али у туристичком смислу и најмање искоришћен.

"Ово је дестинација која има највећи потенцијал за развој, многи наши грађани, више од 90 одсто њих не зна каква је ово лепота и јединство природних атракција и културно-историјског наслеђа", рекао је Љајић новинарима на видиковцу Плоче, истакавши да на лепшем месту није давао изјаву.

Додао је да су лепота Дунава и највећи национални парк у земљи "Ђердап", већи него Фрушка гора, Копаоник и Тара заједно, довољан позив, пре свега, домаћим туристима да овај крај посете. 

"Сигуран сам да велики број страних туриста боље познаје ову туристичку дестинацију него наши грађани и прилика јесте сада да упознају и доње Подунавље и све ове општине које чине јединствену туристичку атракцију", истакао је министар.

Навео је да су то општине Велико Градиште, Голубац, Кладово, Мајданпек и Неготин.

Каже да је тај крај један од приоритетних у земљи и зато ће се се, истиче, више инвестирати и улагати у њега. 

Љајић је подсетио и да се средствима ЕУ у вредности од 15 милиона евра раде пројекти за доње Подунавље који ће омогућити да тај крај постане једна од најважнијих туристичких дестинација и атракција у земљи.

Дунав као бисер Србије 

Директорка ТОС-а Марија Лабовић каже да је ТОС покренуо кампању намењену домаћим туристима којима се позивају сви грађани да ове године одмор проведу у Србији.

"Србија је прави избор за ову годину не само због епидемиолошке ситуације и короне, већ зато што заиста има добар садржај и квалитетне туристичке производе у којима ће наши грађани да уживају", каже Лабовићева. 

Најављује да ће ТОС у оквиру кампање "Изабери своју авантуру, види Србију" у наредна два месеца континуирано представљати различите дестинације у Србији како би показао грађанима што више места.

"Зато смо кренули у обилазак из источне Србије, од Кладова према Сребрном језеру, јер Дунав је наш бисер, а нарочито доње Подунавље", каже Лабовићева.

Позвала је грађане да посете овај крај јер нуди потпуно садржајан туристички производ који може да се обиђе за пет до седам дана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво