Место где вас чекају скоро све птице Воjводине

Једно од места у Војводини које треба посетити за време годишњег одмора, према препоруци туризмолога, свакако је Царска бара поред Зрењанина. Јесте бара али је Царска коју годишње у просеку посети петнаест хиљада туриста из целог света. Ове године у чарима недирнуте природе уживаће само домаћи туристи.

На 1.600 хектара простире се нетакнута природа која представља ретко уточиште за многе биљне и животињске врсте. Због богате флоре и фауне држава је под заштиту ставила делове Царске баре још далеке 1995. године па је на срећу поштеђена свих тековина цивилизације.

После двомесечне паузе у неодољивим лепотама овог скривеног кутка, поново уживају све бројнији гости.

Док једни гости уживају у вожњи бродићем – популарном „царицом“, јер онај велики брод, посебна атракција који плови коритом старог Бегеја још је на сервису, у чарима риболова уживају пецароши из целе Србије.

И поред епидемије запослени у овом природном резервату верују да ће и ова сезона бити успешна, јер ко само једном посети ово место, поново му се враћа.

„Углавном су гости ту из нашег окружења, пошто знамо да смо ту поред наших највећих урбаних центара, Београда и Новог Сада. Значи онда су из тих делова, и наравно ови локалци који пецају на Трактор бари и Сент Андреји, при рибњаку Ечка“, каже Миливоје Путић, управник природног резервата Царска Бара. 

Ова оаза недирнуте природе посебно је занимљива орнитолозима, јер од 310 врста птица регистрованих на територији Војводине, овде их је евидентирано чак 295.

број коментара 0 Пошаљи коментар