„Туризам на респиратору“ панел у оквиру конференције „Егзит стратеџи“

У светлу надолазећих, веома тешких економских последица, а које постају све очигледније како пандемија коронавируса јењава у бројним земљама света, „Егзит“ покреће међународну онлајн конференцију под називом „Егзит стратеџи“. Први разговор носи назив „Туризам на респиратору“, а учесници и публика ће се окупити 7. маја у 18 часова, у директном преносу на „Фејсбук“ страницама „Егзит“ фестивала и интернет портала РТС-а.

Конференција ће под слоганом „Излаз из пандемије стварамо заједно“, трајати више недеља током којих ће се у неколико панела окупити неки од водећих светских и регионалних актера из области туризма, културе, манифестација, медија и других сфера јавног живота.

Први у овој серији разговора биће регионалног карактера и носи назив Туризам на респиратору. Ова трибина биће одржана на даљину, а учесници и публика ће се окупити 7. маја у 18 часова, у директном преносу на Фејсбук страници „Егзит“ фестивала.

Учесници панела биће проф. др Рената Пинџо помоћник министра задужен за туризам, при Министарству трговине, туризма и телекомуникација Републике Србије, Дамир Давидовић –државни секретар Министарства одрживог развоја и туризма у Влади Црне Горе, Борис Жгомба – председник Удружења путничких агенција при Хрватској господарској комори (ХГК), власник туристичке компаније "Uniline" и председник ЕЦТААе (Европског удружења путничких агенција и туроператора), Жарко Радуловић – председник црногорског туристичког удружења и сувласник ланца хотела „Монтенегро старс“ и Душан Ковачевић – оснивач и директор „Егзит“ фестивала.

Они ће у разговору покушати да одговоре зашто је туризам најугроженија привредна грана услед пандемијске кризе, које су мере неопходне како би се туристичка индустрија што пре опоравила у наредном периоду, те како да туризам након кризе заузме место које заслужује у друштву, као можда и најважнија привредна грана, која има потенцијал да буде мотор свеукупног економског развоја региона.

„Егзит“, као регионални лидер у области манифестационог туризма, организује неке од водећих и вишеструко награђиваних фестивала у Европи, на којима се сваке године окупи готово пола милиона посетилаца из више од 100 земаља света.

„Делује да као никада до сада није било важније имати отворен и директан разговор између приватног и јавног сектора, како би се у што скоријем року отклонили огромни негативни економски ефекти изазвани пандемијом. У случају потпуног урушавања туризма, који је известан ако се не предузму хитне системске мере, дошло би до несагледивих последица и губитка посла за стотине хиљада радника. Велики број светских земаља већ је покренуо низ мера за опоравак туризма и манифестационе привреде, а верујемо да ће овај дијалог помоћи да земље региона не само не буду у заостатку, већ и да покажу предузимљивост и иновативност некада својствену овим просторима, како би храбрим решењима дали пример које ће друге земље пратити“, изјавио је Душан Ковачевић, оснивач фестивала „Егзит“.

Конференција „Егзит стратеџи“ (Exit Strategy) једном недељно ће доносити нови панел који ће моћи да се гледа уживо или у снимку на сајту exitfest.org и на Фејсбук страници Радио-телевизије Србије, а биће реализована уз подршку бројних водећих страних, регионалних и домаћих медија.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара