Адреналински садржаји на Копаонику током лета

Сребрна планина, национални парк, највеће зимско скијалиште и планински масив у Србији. Копаоник је планина на којој се најчешће зимује али и летује последњих неколико година. Активни, узбудљиви туризам освајају планину, али и све већи број гостију.

Вожња квадовима, планинским бициклима, јахања коња, параглајдинг, рафтинг, боб на шинама, зип-лајн, тјубинг. Све то можете себи приуштити на Копаонику, а активан одмор ће нам овог лета бити преко потребан јер смо дуге дане и недеље провели између четири зида.

У "Авантуристичком центру Копаоник" могу да вам направе програм где ћете активно да боравите у природи.

Последњих година разбија се уверење да се на планине иде само зими, а лекари поручују да је планински ваздух за децу подједнако користан као и морски.

Душица Милинковић, из хотела "Ртањ", каже да су у том хотелу одлучили да понуде мало више авантуристичких ствари, да се људи исконски врате својим коренима, па су убацили у овогодишњу понуду школу јахања. 

"Наша је идеја, посебно у овој ситуацији, када имамо специфичне услове, за одвијање туризма, јесу чувени адреналин викенди, који ће се интезивирати ове године", каже Раденко Цветић, из Туристичке организације Рашка.

Велнес и спа центар у хотелима готово се подразумева. "Краљеви чардаци" једини у Србији имају и Спа зону за децу.

"Ту је наравно целодневна анимација за наше најмлађе госте од стране нашег, за то обученог, аниматор тима. Ту имамо и летњу сцену коју смо покренули прошле године са врло интересантним програмом", објашњава Весна Костадиновић.

Копаоник је заокружио понуду и у летњој сезони. Новост је да ће Национални парк Копаоник омогућити од следеће године љубитељима природе да присуствују оглашавању Европског јелена.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво