Читај ми!

Снимак чопора вукова није из Трстеника

Снимак који је објављен на нашем сајту, на којем се види чопор вукова наводно у околини Трстеника, заправо потиче из источне Србије. Објављен је на Вајбер групи “Пољна Ловци“, а нама их је проследило један од чланова Удружења ловаца из Трстеника, уз пратећи текст који је објављен и на РТС-у. Аутор снимка нам је указао на грешку, због чега се извињавамо читаоцима и исправљамо вест.

У првобитној вести наводи се да је чопор вукова снимљен између села Мала Дренова и Пољна код Трстеника, што се испоставило као нетачно. Снимак потиче из Јабуковца у источној Србији. Настао је пре десетак дана.

У Ловачком удружењу „Трстеник“ РТС-у су рекли да је примећен повећан број предатора, а повећање броја лисица и дивљих свиња прати и увећање броја шакала и вукова.

Њихова појава у оволиком броју је изненађење. Вукови су заштићена врста и могу се одстрелити само у организованој хајци.

„Евентуално може бити угрожена стока. Вукови реагују на људе само у естремним околностима, уколико су, на пример, рањени“, кажу у Ловачком удружењу „Трстеник“.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво