Читај ми!

Белуга кит примећен у Сени, француске спасилачке службе мобилисане

Белуга кит је примећен у Сени, а надлежне власти у Француској хитно планирају спасавање животиње која насељава и обично се креће у много хладнијим арктичким водама.

Помоћу снимака из дронова, стручњаци су приметили да је кит у забрињавајућем стању и да ће морати хитно да се врати у море.

Кит је највероватније залутао и погрешно скренуо у Сену и наставио њеним током док се није заглавио око 70 километара северозападно од Париза.

Неухрањена и слаба, залутала белуга је први пут примећена пре пар дана узводно од делте Сене у Ламанш.

Француске спасилачке службе, ватрогасци и стручњаци за животиње брзо су се мобилисали да спасу сисара.

Упркос слабости, оно што су приметили јесте да животиња мало времена проводи на површини што указује на добар капацитет плућа.

Белуге, које су заштићена врста, насељавају много хладнија мора око Арктика и овакав случај је врло је неуобичајен.

Сличан случај десио се пре неколико месеци када је орка угинула у Нормандији након што упливала у Сену, мада су стручњаци касније установили да је већ била озбиљно болесна.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво