Читај ми!

Зоолошки врт у Шенбруну шести пут најбољи у Европи

Бечки зоолошки врт „Шенбрун“ шести пут заредом проглашен је за најбољи зоолошки врт у Европи од стране британског стручњака, Ентонија Шеридана. У категорији А, зоолошких вртова са више од милион посетилаца годишње, заузима прво место испред Лајпцига и Цириха. Од почетка рангирања 2008. године, Зоолошки врт Шенбрун је стално био на врху.

У трци за најбољи врт учествовало је укупно 126 научно вођених зоолошких вртова из 29 европских земаља. Оцењивани су према 40 критеријума. То укључује узгајање и бригу о животињама, заштиту врста, биодиверзитет, образовање у зоолошким вртовима, истраживање, број посетилаца, ознаке, чуваре животиња, маркетинг и гастрономију.

Зоолошки врт „Шенбрун“ је дуго био популарно рекреативно подручје, место за истраживање, образовање и очување природе.

„Желимо да инспиришемо посетиоце да уживају у свету животиња као и њиховој заштити. Током последњих неколико година успешно смо одгајали коале, отворили смо нови део пашњака за овце Barbary macaque, четворке гепарда, као и потомство поларних медведа. Номинација за најбољи зоолошки врт у Европи је вредно признање за наш рад“, истакао је директор зоолошког врта Стефан Херинг-Хагенбек.

Такође је истакао да постоји блиска сарадња са зоолошким вртовима широм Европе, а главни циљ нашег зоо врта је очување врста.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво