Читај ми!

Невакцинисани леопард заражен коронавирусом у зоо-врту у Сан Дијегу

Разболе се леопард. У зоо-врту у Сан Дијегу, потврђено је да снежни леопард који није био вакцинисан има ковид.

Радници зоолошког врта у Сан Дијегу приметили су да је Рамил, деветогодишњи снежни леопард, у четвртак кашљао и да му је цурио нос, пише британски Гардијан.

Касније су два одвојена тестирања његове столице потврдила присуство коронавируса, наводи се у саопштењу зоолошког врта.

Рамил не показује додатне симптоме. Будући да кавез дели са женком снежног леопарда и два амурска леопарда, особље претпоставља да су све животиње изложене вирусу, кажу у врту и додају да су животиње у карантину и да их посетиоци не могу видети до даљег.

Нејасно је како се Рамил заразио.

Прошлог јануара, у сестринском објекту зоолошког врта, сафари парку у Сан Дијегу, група од осам горила заразила се коронавирусом од чувара који је био позитиван, али није имао симптоме.

Гориле, које су се у међувремену опоравиле, биле су први познати пример да је коронавирус напао мајмуне.

Случај је подстакао зоолошки врт да затражи експерименталну вакцину против коронавируса за животиње за хитну употребу.

Вакцина „Зоетиса“, компаније за заштиту животиња која је некада била део „Фајзера“, примењена је на врстама са највећим ризиком од заразе вирусом, укључујући неколико примата и великих мачака. Међутим, Рамил није био међу вакцинисаним јединкама.

За особље не постоји обавеза да буду вакцинисани, али невакцинисани запослени морају стално носити маске, кажу у зоолошком врту.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво