Читај ми!

Женка носорога стигла са Тајвана у Јапан код свог будућег партнера

После више месеци чекања, петогодишња женка угрожене врсте белог носорога узгајана у Тајвану стигла је у јапански зоолошки врт како би помогла да се обогати генски потенцијал њиховог стада.

Сафари парк Леофо у округу Синџу на северозападу Тајвана, требало је да пошаље петогодишњу женку јужног белог носорога по имену Ема у Јапан свом будућем партнеру, десетогодишњем белом носорогу Морану, настањеном у зоолошком врту и забавном парку Тобу у близини Токија, још у марту, али је путовање одложено због пандемије ковида 19.

Коначно, Ема је после 16-часовног путовања допремљена до коначног одредишта. Како би јој помогли да се прилагоди новом окружењу у Јапану, обучили су је и да разуме команде на јапанском, попут „дођи" и „не".

Ема је изабрана међу 23 носорога због своје „благе нарави", а њени чувари кажу да је врло ретко улазила у сукобе са својим саплеменицима.

Откако је јапански зоолошки врт Тобу 1979. године из Африке допремио осам белих носорога, њихов број је нарастао на 23. Овај јапански золошки врт тренутно брине о приближно 1.200 животиња из преко 120 различитих врста.

број коментара 0 Пошаљи коментар