Читај ми!

Тамара Вучић поводом Дана планете засадила дрво јабуке

Дан планете земље обележен је данас на простору испред Kонака књегиње Љубице у Београду свечаном церемонијом сађења биљака у којој су учествовали супруга председника Србије Тамара Вучић и амбасадори Француске Жан Луј Фалкони и Белгије Kун Адам.

Супруга председника Србије, Тамара Вучић присуствовала је догађају поводом Дана планете који је организован испред Конака кнегиње Љубице и засадила јабуково дрво које се повезује са здрављем и бесмртношћу.

Она је нагласила да јој је част и задовољство што је део тако лепог пројекта као што је уређење простора испред Kонака књегиње Љубице.

„Овим дивним догађајем ми обележавамо Дан планете земље и афирмишемо екологију као једну од најважнијих тема у времену испред нас на глобалном нивоу. Уједно, шаљемо поруку да би свако од нас требало да среди своје двориште, како би допринели очувању животне средине“, навела је Тамара Вучић која је присутнима делила јабуке као симбол здравог живота у Србији.

Она је напоменула да су паметни људи говорили да рођењем, заправо добијамо два дома.

„Један је наше тело, а други планета Земља. Наравно требало би да водимо рачуна и о једном и другом дому. Kада чувамо планету Земљу ми свакако чинимо добро и нашем организму“, додала је Вучић.

Директорка Музеја града Београда Јелена Медаковић изразила је задовољство отварањем Врта Kњегиње Љубице.

„У овом простору је књегиња Љубица провела половину свог живота. За своје време она је била еколошки освећена. Данашњим догађајем укључујемо се у борбу за очување планете Земље. Од данас ће сви папири који су се користити у Музеју града Београда бити произведени искључиво из планских сеча шума, што је наш доринос развијању еколошке свести", казала је Медаковић.

Биљке које су засађене у Kонаку књегиње Љубице су аутохтоне сорте биљака наших крајева из 19. века.

То су листопадно, зимзелено жбуње, многоцветне руже и руже пијавице.

Простор испред Kонака књегиње Љубице је подељен поједностављеним кривудавим линијама у неколико нивоа, а растиње је сађено са намероом да цвета у свим годишњим добима.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво