Волонтери преко друштвених мрежа спасили липицанере

Петнаестак младих волонтера у Јагодини, организованих на друштвеним мрежама, спасло је сигурне смрти осам липицанера и три понија. Власница више није могла да води рачуна о њима, па се екипа прихватила посла, средила коњушницу и нахранила их. Нови љубимци су сада у знатно бољем стању и у доброј форми.

Видео-апел појавио се на друштвеним мрежама, а за кратко време видело га је хиљаде људи. Одмах се окупила екипа волонтера спремних да раде у коњушници. Уместо личног ангажмана многи су уплатили новац да се хитно набави храна за животиње. А коњи су били у заиста очајном стању.

„Власница је госпођа која је дуго радила у Немачкој, која је купила коње пре седам-осам година. Због њеног здравственог стања и финансијског стања, нашла се у ситуацији да упути апел за помоћ, тако смо заправо ми и видели ове коње и прикључили се акцији да их спасемо“, рекао је волонтер Милош Гајић.

Из коњушнице је избачено неколико тона земље и ђубрета, објекат је обновљен, чак је уведена и градска вода, тако да сада животиње имају пристојне услове. Сада су задовољне и срећне, мажене и пажене.

„Дакле није ништа тешко, није ништа напорно, није ништа баш ни толико прљаво, како можда изгледа, сви се лепо дружимо и мислимо да ћемо да направимо једну лепу причу“, истакла је волонтерка Лана Трајковић.

Дружина је све већа, различитих су година и занимања. Осим што се добро забављају, вољни су да напорно раде, да уче и слушају савете.

„Ево већ после месец дана сад сам дошао први пут и види се да је много боље захваљујући овим људима што раде овде и првенствено што хоће да усвоје сваки предлог који им дам“, рекао је ветеринар Марко Батавењић.

Коњушници „Буџино брдо“ је и даље потребна помоћ. Отворен је позив за нове волонтере и за донације у храни за животиње или новцу, јер бринути о једанаест коња није лако, а поготово не јефтино.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи