Читај ми!

Мачак угинуо након што је одбранио власнике од змије отровнице

Мачак који је заштитио двоје деце од потенцијалног сусрета са опасном змијом угинуо је пошто је током борбе с њом задобио смртоносни ујед.

Домаћи краткодлаки мачак играо се у дворишту иза породичног дома на Сунчаној обали у Квинсленду са двоје деце када је видео змију како се приближава, јавља портал 9news.com.au.

Породица каже да је Артур одмах кренуо у напад и убио змију.

Како наводе у Хитној служби за животиње у насељу Танува, мачак је уједен док су децу склањали на сигурно.

„Смеђа змија Pseudonaja textilis, једна од десет најотровнијих аустралијских змија, ушла је у двориште управо тамо где су се деца играла“, написао је тим Хитне службе за животиње на друштвеним мрежама.

„Артур је кренуо у акцију у жељи да заштити млађи део своје породице. На несрећу, у том процесу задобио је фатални угриз отровнице. У хаосу који је настао да се деца склоне из дворишта, нико није видео угриз, али се мачак срушио и убрзо подигао на ноге као да је све у реду“, објашњава тим у објави.

Следећег јутра Артурова породица је установила да њихов љубимац не може да устане и одвела га хитно код ветеринара. На несрећу, стање је било сувише озбиљно да би се животиња опоравила.

„Артурова породица, разумљиво скрхана болом, памтиће га с љубављу и заувек ће му бити захвална што је деци спасао живот“, наводи се у објави Хитне службе за животиње.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво