Читај ми!

Надомак Уба расту јелени, хајлендери, нојеви, циришке овце, ракуни...

Тридесетогодишњи Милан Којић из Уба, од марта прошле године набавља домаће и дивље животиње за приватни зоолошки врт. У тамнавском селу Такову намерава да уреди етно-домаћинство и да се посвети сеоском туризму.

У малом животињском царству Милана Којића у Такову надомак Уба расту јелени лопатари, а до њих шкотско говече или хајлендер, Фердинанад. Ту су и нојеви, емуи, циришке овце, ракуни и дивља мачка. За будуће етно-домаћинство са зоолошким вртом, које Милан жели да уреди, животиње је почео да набавља пре десет месеци.

„На првом месту ми је да боксови и кавези за животиње буду адекватни. Како финансије дозволе, један по један бокс ће се радити. Планови су да направимо у етно-стилу, ресторан да би људи могли да праве рођендане и прославе за своју децу у кругу животиња. Је л', ко воли животиње, воли и људе", рекао је Милан Којић.

У бризи о животињама Милану помажу мајка, тетка и брат, а улагање у будући породични посао могуће је, јер производе млеко, имају 40 крава.

„Велика су ми задужења. Прво, ујутру кад устанем морам да чистим шталу, да музем краве, млеко да преносим, али ми Милан помаже", истакла је Драгица Бранковић, Миланова тетка.

За женке нојева Тиу и Милицу новац је донирао Милош Станојевић из Чучуга у Тамнави, фудбалер који игра у Турској. Бројне украсне птице добио је од пријатеља, Ивана Пејића. 

Милан поседује и пет коња. Његову неизмерну љубав према животињама потврђује и чињеница да је десет година запослен у прихватилишту за псе луталице јавно-комуналног предузећа у Убу.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво