Сасвим природан портрет Јована Мемедовића од 4.000 флаша на површини реке

Светски дан река неуобичајено је обележио Андреј Јосифовски, који је од пластичних боца на површини реке направио портрет аутора емисије „Сасвим природно“ Јована Мемедовића.

„Данас је Светски дан река, а ово је портрет Јована Мемедовића који сам направио од 4.000 пластичних боца. Сачувајмо наш дом“, написао је Јосифовски, који се потписује као Пијаниста.

„Инспирацију сам пронашао у једној од Јованових емисија где је возио кану по реци Дрини пуној разног отпада и чије обале увелико попримају обрисе депонија. И сам је то назвао правом еколошком катастрофом“, каже Јосифовски за РТС.

Уметник наводи и да је Мемедовић један од људи који воде рачуна о свима нама, јер кроз емисију открива људима лепоте природе и образује их да се према њој понашају боље.

Очигледно дирнут несвакидашњим гестом, познати водитељ и аутор емисије Сасвим природно захвалио се Јосифовском.

„Данас је светски дан река, а Пијаниста ми је учинио огромну част и овај дан обележио мојим портретом“, написао је Мемедовић.

Јосифовски истиче и да људи морају да буду одговорнији према природи, али упозорава да је свест људи на ниском нивоу.

„Морамо да будемо одговорни, јер не живимо сами на овом свету, већ као део универзалног
екосистема. Недопустиво је да се рециклажа промовише, а да се онда ђубре на исту гомилу баца. За сада је свест о томе јако лоша, а овај рад је требало да покаже да рециклирани отпад има своју корисну намену. На крају, и овај рад је, служио да пренесе порука, јер чему лепота ако не развија крила“, додаје Јосифовски.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(понедељак, 28. сеп 2020, 10:30) - Milica [нерегистровани]

Lepo, izuzetno lepo

Izuzetno lepo, ali opet osnovno nepismeno, i zato cemu ona cela filozofija navaljnom, navaljni i slicno, makaze ...