Читај ми!

Забрањују продају мотора са унутрашњим сагоревањем 2035. године

Калифорнија ће до 2035. године постепено забрањивати продају мотора који сагоревају бензин, дизел, па чак и оних на хибридни погон, у склопу мера смањивања аерозагађења и борбе против климатских промена.

Гувернер те богате америчке државе Гевин Њусом потписао је извршну уредбу за коју тврди да је храбар корак ка борби против глобалног загревања.

Калифорнија већ деценијама има великих проблема са пожарима, али се стање погоршало протеклих неколико година.

Осим глобалног загревања, за које стручњаци објашњавају да је главни узрок погоршавања пожара, Њусом истиче и да ће забрана аутомобила са унутрашњим сагоревањем допринети бољем квалитету ваздуха.

„Деценијама дозвољавамо да аутомобили загађују ваздух који удишу наша деца и породице. Грађани заслужују аутомобиле због којих њихова деца неће добијати астму“, рекао је гувернер.

Због тога, за 15 година у Калифорнији неће моћи да се продају аутомобили који испушта штетне гасове, додао је Њусом.

број коментара 7 Пошаљи коментар
(петак, 25. сеп 2020, 22:04) - anonymous [нерегистровани]

Kom

Moja podrska za H2 (vodonik) opciju. Obrni okreni, nakon propalih eksprimenata sa eko dizelom, zelenim algama itd namece se kao logicna alternativa sa solidnom perspektivom daljeg razvoja.

(петак, 25. сеп 2020, 20:26) - Djuradj [нерегистровани]

@Javni servisu molim vas da se obrati pažnja na diskriminaciju u Vojvodini

U Srbiji sluzbeni jezik je srbski.Madjari su najbrojnija manjina u Vojvodini,covece,kolike bi table bile potrebne da bi se nesto napisalo na svim manjinskim jezicima?

(петак, 25. сеп 2020, 18:18) - anonymous [нерегистровани]

Bukte pozari

Vojni budžet SAD je skoro 800 milijardi dolara. Mogu valjda da odvoje neku crkavicu da nabave protivpožarne avione. Možda trebamo da im damo kredit ?

(петак, 25. сеп 2020, 18:13) - anonymous [нерегистровани]

Možda je čistiji vazduh, ali planeta nije.

Sa litijumskim baterijama elektro automobili su dobri samo za taj grad u kojem se vozi, ali za celu planetu proizvodnja litijuma i sve baterije su veoma loše. Bolje rešenje je Vodonik.

(петак, 25. сеп 2020, 18:06) - anonymous [нерегистровани]

Javni servisu molim vas da se obrati pažnja na diskriminaciju u Vojvodini

Naime, u Vojvodini se na saobraćajnim znakovima svuda pojavio u zadnjih 5 meseci natpis i na mađarskom jeziku. Ćirilica, latinica i mađarski naziv, čime je načinjena diskriminacija prema ostalim manjinama u Vojvodini. U sredinama i ne žive mađari postoji mađarski natpis na saob. znakovima, a ne postoji na rumunskom, slovačkom, romskom jeziku.
Zbog čega je samo jedna nacionalna manjina favorizovana? 

(петак, 25. сеп 2020, 18:01) - Boki [нерегистровани]

Kalifornija

..je ludnica što se tiče vlasti. Ogromna većina će kupiti vozilo u drugoj državi i tu ga dovesti, čak ga mogu i registrovati normalno. Malo ljudi i u CA može kupovati Tesle. Samo će upropastiti auto trgovinu u svojoj državi, pitanje na šta će CA ličiti do tada jer je najgore vođena država u SAD.

(петак, 25. сеп 2020, 17:13) - Cvetko [нерегистровани]

Dobro je....

Ovaj moj ce izdrzati do 2035 a posle "kud koji mili moji"!