Читај ми!

Тасманијски помор китова – више од 380 угинуло у једном од најгорих насукавања у историји

Око 380 китова пилота угинуло је на западној обали Тасманије, упркос напорима спасилачких служби да их врате у воду након масовног насукавања.

Више од 450 их се насукало у протеклих неколико дана на спрудовима и плажама западне Тасманије. Спасиоци су успели да врате око 50 китова у воду, преноси Гардијан.

Спасилачке службе су биле фокусиране на око 270 китова код града Страхан, који су се тамо насукали у понедељак, али су јутрос из хеликоптера спазили још 200 китова пилота насуканих на плаже десет километара даље.

То је једно од највећих насукавања икада забележених широм света и најмасовније у аустралијској историји.

Ник Дека, координатор спасилачких служби тасманијских паркова, рекао је да се његове екипе сада боре да спасе још 30 преосталих живих китова.

„Покушаћемо да спасимо колико год можемо“, истакао је Дека.

До сада је најгоре насукавање забележено 1935. године, када се 294 китова пилота насукало на северзападну обалу Тасманије.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво