Воли млеко, зелениш и блатњаве купке - беба Аполон се спрема за самосталан живот

Очаравајуће слике малог носорога који учи о томе како се суочити са реалним светом, стижу из Африке. Младунче носорога по имену Аполон, чувају и негују, пошто су га спасили, волонтери једног прихватилишта.

Аполон припада угроженој врсти црних носорога и о њему, док се не стекну услови за пуштање у природно станиште, бригу воде у организацији "Sheldrick Wildlife Trust", пошто је остао без мајке. 

Не недостаје му љубав оних који га пазе, купају редовно и то блатом (тако треба), хране и играју се с њим.

У овој организацији су до сада очували и у дивљину пустили 17 беба носорога који су остали без родитеља.

Носорози су угрожени као резултат криволова, односно због свог рога, који се у традиционалној медицини користи због наводних здравствених користи за људе. 

"Аполон ужива у рутини, познатим лицима и познатом окружењу. Већином ујутро, он почиње свој дан рано, излазећи из своје просторије која је довољно топла и која га штити од непријатеља током ноћи и крене лагано да шета по дворишту. Онда ужива у доручку. Будући да је сироче и то старо само шест месеци, наши чувари за сада успешно испуњавају родитељску улогу и уз Аполона су сваког тренутка", каже Роб Брендфорд, извршни директор фонда за заштиту дивљих животиња "Sheldrick Wildlife Trust".

Лековите купке 

Аполон свакодневно у пратњи чувара шета по природном станишту које ће бити његов будући дом, како би се упознао са окружењем и животињама са којима ће тада бити у контакту.

Воли да једе зелено поврће и ужива у млечним оброцима. Обожава и да трчи уз пешчану обалу реке где често шета. 

Иако се чини да носорози имају дебелу кожу, заправо су релативно осетљиви. Зато су раскошне блатне купке Аполону јако важне. Оне му помажу да регулише температуру, штите га од иритантних инсеката, и помажу да му коже буде мекана и нежна.

У организацији за заштиту животиња наводе да, захваљујући донацијама широм света, имају привилегију да чувају и штите Аполона док му не дође време за живот у дивљини.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(четвртак, 07. мај 2020, 05:13) - anonymous [нерегистровани]

*****

Divan je, svaka čast čuvarima. Imaju plemenit posao.