Има ли начина да се уништавање шума спречи, макар уз вештачку интелигенцију

На 50. годишњицу Дана планете Земље компанија САС и Међународни институт за анализу примењених система одлучили су да удруженим снагама искористе знање прикупљено из различитих извора у циљу заштите планете и спречавање уништавања шума.

У заједничком саопштењу САС и Међународни институт за анализу примењених система позвали су све заинтересоване да посете интернет страницу www.sas.com/rainforest и категоришу слике које показују знакове крчења шуме и помогну да се ситуација побољша.

У средишту пажње је питање крчења шума, како би се на тај начин сазнало више о могућностима примене вештачке интелигенције (АИ) и расветлила међусобна повезаност Земљиних екосистема.

За то су, како наводе, потребни волонтери од средњошколаца, који данас седе у виртуелним учионицама, преко уметника, инжењера, који би помогли овај пројекат прегледом и просуђивањем слика прашуме.

Слике приказују нетакнуту земљу и земљу на коју је можда утицао људски развој.

Када волонтери обележе регионе на којима су видели знакове „људског удара“, помажу да модели вештачке интелигенције постану паметнији односно лакше уоче ту разлику захваљујући људском посматрању.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво