Користио лава да привуче госте у кафану

Лав, кога је један угоститељ покушао да прошверцује из Албаније, због чега је завршио у притвору, служио је као атракција у његовом локалу надомак Гњилана.

Полиција привремених косовских институција ухапсила је А.Х. из Гњилана под оптужбом да је у кавезу покушао да прошверцује лава из Албаније. Одређен му је једномесечни притвор. 

Према писању приштинске Кохе, реч је о угоститељу који држи ресторан у селу Станчић код Гњилана, и који је животињу још у новембру прошле године прошверцовао из Албаније преко планинских путева, без икакве потребне документације.

Лав је претходна четири месеца био туристичка атракција у ресторану који је познат и по томе што се у његовом склопу налази зоолошки врт.

Из косовске Агенције за храну и ветерину саопштили су да испитују случај, као и то, како је животиња доспела на Косово.

Из Удружења за заштиту животиња саопштено је да је животиња прокријумчарена на Косово где је „држана у веома лошим условима“.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(субота, 07. мар 2020, 20:46) - fuad BG [нерегистровани]

Eee koje ludilo

Zivotinju koristiti da privuce goste u kafanu. Sad treba njega u kavez i u Zoo-vrt!

(субота, 07. мар 2020, 19:43) - anonymous [нерегистровани]

Sto se sada ne oglasi Brizit Bardo

Brizit Bardo, kao aktivistkinja za zastitu prava zivotinja je pre nekoliko godina uspela da oslobodi zarobljene mecke u nekom restoranu u Bosni, mogla bi i ovog lava. Samo ona zaboravlja na obespravljene ljude na ovim prostorima.

(субота, 07. мар 2020, 18:44) - Grkinja [нерегистровани]

Beograd i Atina

Nije lepo iskoristiti životinje ni na bilo koji način. Nekad sam u Beogradu videla nekog ko je na ulici i imao životinje i hteo da se drugi slikaju sa njima da bi zaradio novac. To je zabranjeno. Nekad sam u Grčkoj videla magarca da stoji vezan ispred prodavnice stabla drveta, kraj ulice. Užasno. Nekad je pekar stavio mali konj ispred pekara da privlači mušteriju. Niko od njih ne mislim da ima dozvolu za to, ko ako zabranjeno je imati životinje u prodavnicama gde ima hrane za ljudi. I niko od njih nije mislio kako se životinje oseća tamo, bez hrane, bez mesta da se odmara i krije .... Užašno.