Зима се још не дâ – медведи у Зoo-врту у Јагодини видели своју сенку

На Сретење Господње, по изласку из брлога, медведи у Зоо-врту у Јагодини видели су своју сенку. То по народном веровању значи да зими још није крај.

Сенку су видели пошто је у Јагодини, после облачног и тмурног јутра, грануло сунце и обасјало простор кавеза.

Медвед и његова сенка у зоо-врту, на данашњи дан, нису поуздан знак по коме би се прогнозирало да ли је, или није зими крај, јер медведи у вртовима не спавају зимски сан, за разлику од својих рођака у дивљини, кажу у јагодинском зоо-врту.

Ове године била је блага зима, па ни медведи у дивљини у Србији нису спавали зимски сан, наводе стручњаци.

Зоолошки врт у Јагодини, један од четири у Србији, са око стотину врста животиња, не рачунајући птице и рибе, са свих континената, има укупно четири медведа (мрки медвед и тибетански огрличар).

Отворен је 2006. године и годишње га посети између 90.000 и 100.000 грађана, највише деце школских и предшколских установа у оквири екскурзија.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара