Драге комшије за Београђане – сове и даброви

Сви застају, загледају, сликају, а било је и оних који су трагом фотографија на друштвеним мрежама кренули у потрагу за локацијом како би их видели уживо. Станари су поносни што су добили нове комшије које их подсећају на човечуљке у пернатим капутима.

Осим што преко дана позирају, ноћу, када лове, верло су корисне. Једна сова у зимском периоду, за три месеца, поједе осам до десет килограма мишева.

„Мислимо да има доста јата по Београду, знамо једно јато код Ушћа, једно јато је на Ратном стрву, код СИВ-а, једно јато које је било познато, било је и на телевизији снимано“, рекао је, из из института „Синиша Станковић“ Саша Маринковић.

А неколико километара даље, на Земунски кеј бојажљиво, са Обедске баре, стигли су даброви и за сада ту остали.

Били су истребљени па су се поново вратили на наше просторе пре неколико година. Немају намеру да праве брану, а и да хоће, нема бојазни, Дунав је широк.

„Ту има проблема са дабром пошто понекад уђе и прави оне бране, мада наш дабар није као амерички који прави оне велике бране, али и он прави мале зајазе, тако да се деси да уђе у поље кукуруза, па побере кукуруз да би направио брану, па прави штете“, додао је Маринковић.

И још ретких гостију на Земунском кеју, у јато од око 180 лабудова, који су ту стари станари, умешала су се два црна, стигла чак из Аустралије.

Како би били здрави и лепо се развијали, не храните их хлебом већ салатом и семенкама, поручују стручњаци.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво