Читај ми!

Преко тридесет младих из Србије добило подршку француске владe за студирање у Француској

У комплексним околностима и уз успорену студенску мобилност, Француска изнова потврђује своју амбицију да прима иностране студенте. Kако би пружила подршку онима који настављају своје студије у Француској у новој академској години, Амбасада Француске, Француски институт у Србији и његова канцеларија Campus France, организовали су припремни семинар пред одлазак на студије, у просторијама Француског института у Србији.

Овај семинар окупио је два типа студената: двадесет један стипендиста (нивоа мастер 2 и коменторских доктората) одабран је након строгог процеса селекције, посредством комисије којом је председавао Француски институт,  док десеторо студената наставља докторске студије у Француској на другој или трећој години.

Други тип је 17 студената који први пут одлазе у Француску, а који су се уписали преко тзв. процедуре „ДАП“ , која се превасходно односи на средњошколце (шеснаесторо за основне студије првог циклуса у Француској и један кандидат за посебан циклус студија архитектуре), који су одабрани на основу досијеа, посредством јединствене процедуре за студенте из целог света, коју непосредно организују Универзитети у Француској.

Студентима се на крају програма обратио господин Пјер Kошар, амбасадор Француске.

Мобилност студената један је од приоритета Амбасаде Француске у Србији, јер доприноси јачању сарадње између наше две земље и обучавању стручњака у свим областима, који ће моћи да оснаже своје способности и своју запошљивост тиме што ће провести годину дана у Француској.

Понуда студијских програма је веома разноврсна и обухвата све већи број студијских програма на енглеском језику. Амбасадор Француске је студентима пожелео много успеха током студија и лепа искуства у Француској.

Сви студенти су имали прилику да се на неформалан начин упознају и разговарају са Амбасадором о својим студијама и очекивањима као и да успоставе драгоцене везе и у будућности се придруже мрежи бивших студената који су студирали у Француској „France alumni“.

Амбасада Фрацуске и Француски институт у Србији објављују сваке године конкурс за доделу стипендија Владе Републике Француске за Мастер 2 и докторате у коменторству. Kонкурс је отворен до марта.

Стипендије Владе Републике Француске намењене су кандидатима који имају добар ниво француског и/или енглеског језика, одличан академски профил, а додељују се за све области и студијске програме у Француској.

Француски институт у Србији недавно је покренуо програм под називом „Study in France, work in Serbia“, како би промовисао и оснажио сарадњу између две земље, од чега ће корист имати и студенти и предузећа (како француска тако и домаћа).

Они охрабрују српске студенте да се пријављују за квалитетне студије на мастер нивоу у Француској, које спроводе најбоље француске високообразовне установе. Главни циљ овог програма је да се пружи подршка свима онима који желе да се врате у Србију. 

среда, 18. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи