Читај ми!

Хиљаду снова за будућност – донација Хуавеја у Србији

Електротехнички факултет у Београду и Електронски факултет у Нишу добилу су од компаније „Хуавеј“ опрему бежичне технологије вредну више од 170 хиљда евра. Уговор о сарадњи је потписан са још три факултета.

Београдски факултет добио је опрему вредну око 100 хиљада евра. Уз 72 хиљаде, при нишком Електронском факултету се развија посебна академија. Истичу да је то наставак сарадње.

„Студенти који су били посебно одабрани са катедре су имали прилику да посете развојне центре Компаније Хуавеј у Кини и да тамо стекну непроцењива искуства", рекао је Мило Томашевић, декан Електротехничког факултета у Београду.

„Омогућићемо младим талентима да овде у својој земљи истражују и раде у најсавременијим условима и са најсавременијим опремом", напоменуо је Драган Манчић, декан Електроског факултета у Нишу.

Намера дарадовца је да подстакне страст младих према науци и потребу да постану део дигиталног света.

„Пандемија је отежала рад свих образовних установа и суочила како професоре тако студенте са новим изазовима онлајн наставе. Верујем да ће ове донације олакшати њихов рад у наредном периоду", рекао је Чен Чен, директор Хуавеја за Србију.

„Сарадња науке и образовања са привредом је од изузетног значаја. Министарство просвете и научног развоја ће наставити да ради на обзбеђивању квалитетних услова за рад и учење, али пре свега за останак младих у Србији", истакао је Бранко Ружић, министар просвете и научног развоја.

Новосадски Технички факултет је пионир у повезивању привреде и науке, а уз Технички факултет у Чачку започиње сарадњу са кинеском компанијом. Уговор је потписао и најмалађи универзитет код нас, који развија три програма.

„То су департмани криминалистике, форезичког инжењерства, и информатике и и рачунарства. Ми смо и сами опредељени да све области развијамо на информационо комуникационим технолигијанма али ово нам практично даје ветар у леђа", рекао је проф. др Дане Субашић,декан Криминалистичко-полицијског универзитета.

Циљ донација и кампање "Хиљаду снова за будућност" је и стварање одрживе платформу за младе у читавом региону.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи